Vištienos troškinys su paprika ir grietine – tai klasikinis vengrų virtuvės patiekalas, kuris išsiskiria subtiliu skoniu ir aromatu. Jo pagrindą sudaro vištiena, daržovės, saldžioji paprika ir grietinė. Šis švelnus, prieskonių kupinas patiekalas puikiai tiks vakarienei su šeima.
Vengriškas vištienos troškinys
Aromatingas ir švelnus vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai papildys jūsų pietų ar vakarienės stalą.

Reikalingi ingredientai
- Vištienos filė – 1 kg
- Grietinė – 200 g
- Miltai – 2 šaukštai
- Vanduo – 1 stiklinė
- Svogūnai – 2 vnt.
- Raudonoji paprika (saldžioji) – 2 vnt.
- Pomidorai – 2 vnt.
- Maltos saldžiosios paprikos prieskoniai – 2 šaukštai
- Cukrus – 1 a. š.
- Druska – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- Sviestas – 50 g
- Žalumynai (petražolės, krapai) – pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga1. Paruošimas
- Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Pomidorus sutarkuokite stambia tarka.
- Papriką išvalykite nuo sėklų ir taip pat sutarkuokite.
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Grietinę sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
- Žalumynus smulkiai supjaustykite.
2. Mėsos kepimas
Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepkite vištienos filė gabalėlius, kol jie gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį.
3. Daržovių kepimas ir troškinimas
- Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus iki jie taps minkšti.
- Įdėkite sviestą, maltą papriką ir tarkuotą saldžiąją papriką. Gerai išmaišykite.
- Sudėkite atidėtą vištieną, tarkuotus pomidorus, įpilkite karšto vandens, įberkite cukraus ir druskos. Gerai sumaišykite ir troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
4. Grietinės padažas
Į troškinamą patiekalą įdėkite grietinės ir miltų mišinį, suberkite smulkintus Žalumynus. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir patroškinkite dar 2–3 minutes.
Papildomi patarimai
- Vištieną galite pakeisti kalakutiena, kiauliena ar net jautiena, jei norite turtingesnio skonio.
- Grietinės riebalų kiekis neturi reikšmės – naudokite tokią, kokią turite namuose.
- Vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvių koše, ryžiais ar net duonos rieke.
Patiekalo istorija
Šis patiekalas yra Vengrijos kulinarinio paveldo dalis, kurio šaknys siekia net kelis šimtmečius. Paprika, kaip pagrindinis ingredientas, tapo neatsiejama Vengrijos virtuvės dalimi XVI amžiuje, kai ji buvo atgabenta iš Amerikos.
Vištienos troškinys su paprika ir grietine iki šiol laikomas vienu populiariausių vengriškų patiekalų, o jo paprastas paruošimas leidžia mėgautis autentišku skoniu bet kuriame pasaulio kampelyje.
Šis patiekalas tiks ir kasdienai, ir ypatingoms progoms, o paprasta jo gaminimo eiga leis kiekvienam pasijusti kulinarijos meistru.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://tsn.ua/