Vištienos Tikka Masala – tai kvapnus, kremiškas ir spalvingas patiekalas, kuris sujungia tradicinę indišką virtuvę ir vakarietišką patogumą. Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Vištienos Tikka Masala: receptas
Ingredientai:
- 4 šaukštai augalinio aliejaus
- 25 g sviesto
- 4 svogūnai, stambiai pjaustyti
- 6 šaukštai vištienos tikka masala pastos (galite naudoti parduotuvėje pirktą arba pasigaminti patys – receptas apačioje)
- 2 raudonos paprikos, be sėklų, supjaustytos gabalėliais
- 8 vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos, supjaustytos 2,5 cm gabalėliais
- 2 skardinės po 400 g smulkintų pomidorų
- 4 šaukštai pomidorų pastos
- 2-3 šaukštai mango čatnio
- 150 ml grietinėlės
- 150 ml natūralaus jogurto
- Smulkintos kalendros lapeliai papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Dideliame puode su dangčiu įkaitinkite aliejų ir sviestą. Įdėkite svogūnus ir žiupsnelį druskos. Kepkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol svogūnai taps minkšti ir auksiniai.
- Įmaišykite tikka masala pastą ir paprikas. Kepkite dar 5 minutes, kad prieskoniai gerai atsiskleistų.
- Sudėkite vištienos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų prieskonių pasta. Kepkite apie 2 minutes. Tuomet supilkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir 200 ml vandens. Uždengę dangčiu, troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena bus pilnai iškepusi.
- Nuimkite dangtį, įmaišykite mango čatnį, grietinėlę ir jogurtą. Švelniai pašildykite, bet neleiskite užvirti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei norite, dalį paruošto patiekalo galite užšaldyti – sandariai uždarytame inde šaldiklyje jis laikysis iki trijų mėnesių.
- Likusią masalą papuoškite šviežiais kalendros lapeliais ir patiekite su garintais basmati ryžiais bei šiltu naan duonos paplotėliu.
Patarimai:
- Tikka masala pasta: Jei norite pasigaminti savo, sumaišykite maltą imbierą, česnaką, kumino ir kalendros sėklas, ciberžolę, aitriąją papriką ir šlakelį citrinų sulčių.
- Daržovių alternatyva: Patiekalą galite praturtinti daržovėmis, tokiomis kaip cukinijos, žirneliai ar morkos, kurios suteiks dar daugiau skonio ir spalvų.
- Veganiška versija: Vištieną pakeiskite tofu arba avinžirniais, o grietinėlę ir jogurtą – augaliniais pieno produktais.
Šis Vištienos Tikka Masala receptas yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti egzotiškus skonius savo virtuvėje. Nesvarbu, ar ruošiate jį šeimos vakarienei, ar draugų susitikimui, šis patiekalas tikrai taps tikru šventės centru!
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.