Kai orai atvėsta, o namuose norisi daugiau jaukumo, šiltas, kvapnus troškinys tampa nepakeičiamu pasirinkimu. Vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia turtingą skonį, maistingumą ir sotumą. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo gamyba nereikalauja sudėtingų įgūdžių ar daug laiko.
Šis troškinys yra universalus: vištiena suteikia reikalingų baltymų, laukiniai ryžiai – energijos ir sotumo, o grybai bei daržovės – vitaminų ir mineralų. Be to, švelnios tekstūros grietinėlė ir aromatingi prieskoniai suteikia patiekalui ypatingą skonį. Tai maistas, kuris ne tik pasotina, bet ir sušildo – tiek kūną, tiek sielą.
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: receptas
Ingredientai (apie 3 litrus troškinio):
- ¼ puodelio sviesto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 puodeliai smulkinto svogūno
- 1 puodelis smulkintų salierų
- 1 šaukštas smulkinto česnako
- 2 (230 g) pakuotės šviežių pjaustytų portabelo grybų
- 6 šaukštai kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai česnako miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis maltų baltųjų pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2 litrai vištienos sultinio
- 4 puodeliai smulkintos virtos vištienos
- 3 puodeliai virtų laukinių ryžių
- 1 puodelis riebios grietinėlės
- 2 šaukštai smulkintų šviežių čiobrelių
- 2 šaukštai sauso vyno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir salierus, kepkite 5 minutes. Įmaišykite česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
- Įdėkite grybus ir kepkite, dažnai maišydami, apie 10 minučių.
- Į daržovių mišinį suberkite miltus, česnako miltelius, druską, baltuosius ir juoduosius pipirus. Maišydami kepkite dar 2 minutes.
- Pamažu supilkite vištienos sultinį, maišykite, kol mišinys taps vientisas. Užvirkite.
- Į troškinį įdėkite virtą vištieną ir ryžius, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kartais pamaišydami, apie 20 minučių.
- Supilkite grietinėlę, įdėkite čiobrelių ir dar kartą užvirkite. Troškinkite 5 minutes. Galiausiai įmaišykite vyną.
Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys puikiai dera su šviežia duona ar salotomis. Jis šildo, sotina ir užburia savo aromatu – idealus pasirinkimas šaltoms dienoms!
Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.