Velykiniai Linco sausainiai su uogiene – tradicinis vienos gražiausių pavasario švenčių desertas. Juos smagu kepti su vaikais ir neštis į svečius!
Velykiniai Linco sausainiai su uogiene: receptas
Trapios sviestinės tešlos sausainiai, kurie tiesiog sutirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu. Uogienę rinkitės mėgstamą, o galite kepti net ir su keliomis skirtingomis!
Ingredientai:
- 170 g sviesto (šalto)
- 100 g cukraus
- 300 g kvietinių miltų
- 40 g lazdyno riešutų miltų
- 1 vnt. kiaušinio
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 0.25 a.š. druskos
- braškių uogienės įdarui
- cukraus pudros papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sviestą supjaustyti gabaliukais, suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir su bulvių košės trintuvų sutrinti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinių ir permaišyti.
2. Atskirai sumaišyti miltus ir druską, sudėti sviesto mišinį ir minkyti, kol gausite vientisą tešlą. Neperminkykite, kad sviestas pilnai neištirptų nuo rankų šilumos.
3. Tešlą suformuoti į stačiakampį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti nakčiai (ar bent kelioms valandoms) į šaldytuvą.
4. Šaltą tešlą iškočioti maždaug 3 mm storio ir formele išpjauti sausainius. Pusėje sausainių viduryje padaryti po mažesnę skylutę (tai bus langelis uogienei).
5. Sausainius kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes.
6. Kai sausainiai jau bus atvėsę, visus sausainius su skylutėms pabarstyti cukraus pudra. Ant sausainių be skylučių, viduryje, dėti po šaukštelį uogienės ir ant viršaus, lengvai spaudžiant, uždėti sausainius su skylutėmis. Gardžių Šv. Velykų!
Šiuo puikiu receptu pasidalino Aurelija iš „Rožinio avokado”, daugiau jos receptų rasite Instagram paskyroje.