Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu – sotus, šildantis ir gardžiai sluoksniuotas patiekalas, kurį paruošti itin paprasta, nereikalauja daug laiko ir didelių kulinarinių sugebėjimų. O skonis tikrai džiugins visus valgančius.
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu: receptas
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir atrodo įspūdingai – puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingai progai ar vėlyviems pusryčiams su draugais. Galima ruošti iš vakaro ir kepti ryte – patogu ir be rūpesčių!
Ingredientai:
- gabalėlis sviesto (kepimo formai patepti)
- 6 kruasanai
- 6 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
- 6 riekės kumpio
- 150 g čederio sūrio (brandinto, sutarkuoto)
- 3 kiaušiniai
- 100 ml riebios grietinėlės
- 200 ml pieno
- ½ arb. š. maltų muskato riešutų
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 5 g šviežių laiškinių česnakų (patiekti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C (160 °C su ventiliatoriumi). Kepimo indą patepti sviestu.
2. Naudojantis duonos peiliu, perpjauti kruasanus horizontaliai per vidurį, bet ne iki galo.
3. Kiekvieną kruasaną patepti arbatiniu šaukšteliu grūdėtųjų garstyčių.
4. Į kiekvieną kruasaną įdėti po kumpio riekę, o tarkuotą sūrį padalinti visiems kruasanams po lygiai. Sudėti kruasanus į kepimo indą, pjautąja puse į viršų.
5. Į dubenėlį įmušti kiaušinius ir lengvai išplakti. Supilti grietinėlę, pieną, suberti muskatą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išplakti iki vientisos masės.
6. Supilti kiaušinių mišinį ant kruasanų ir palikti mirkti 5 min, šiek tiek prispaudžiant, kad kruasanai pasinertų į skystį. Kepti orkaitėje 18–20 min, kol kiaušinių mišinys sutvirtės.
7. Išėmus iš orkaitės pabarstyti smulkintais laiškiniais česnakais ir iškart patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.