Triušienos sriuba su daržovėmis – aromatinga, jaukumu dvelkianti sriuba su mėsa ir daržovėmis – tai paprastas, bet itin skanus patiekalas, kuris sušildys vėsesnėmis dienomis. Ji nereikalauja sudėtingų ingredientų ar ilgai trunkančio gaminimo proceso, todėl puikiai tiks tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
Triušienos sriuba su daržovėmis: receptas
Šį patiekalą galima ruošti įvairiai – pridėti daugiau mėgstamų daržovių, eksperimentuoti su prieskoniais ar net papildyti sriubą ryžiais arba makaronais. Patiekiama ji geriausia su šviežia duona ar skrebučiais, kurie dar labiau sustiprina jos malonią tekstūrą.
Ingredientai:
- 200 g triušienos juosmeninės dalies filė
- 160 g morkų
- 1 didelis svogūnas
- 250 g kalafioro
- 1 daržovių sultinio kubelis
- Kelios šakelės krapų
- Druska pagal skonį
- Šiek tiek “Chimi churi” prieskonių
- Aliejaus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti pasūdytą vandenį ir sudėti gabaliukais pjaustytą mėsą. Pavirti apie 20min.
2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytas morkas.
3. Mėsai išvirus, nupilti vandenį.
4. Užvirti puode vandens. Šiek tiek pasūdyti, dėti sultinio kubelį, suberti prieskonius, smulkintus krapus.
5. Į verdantį sultinį sudėti mėsą, kepintas daržoves bei gabaliukais pjaustytą kalafiorą.
6. Viską pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min.
7. Sriubą gardu skanauti su šviežia duona.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.