Trinta moliūgų sriuba – tikras komforto maistas, kuriame dera šiluma, kreminė tekstūra ir subalansuotas skonis. Avinžirniai sriubai suteikia papildomų baltymų, tad sriuba yra dar sotesnė ir maistingesnė.
Trinta moliūgų sriuba: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek šildančiam pietų patiekalui, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir spalvinga išvaizda.
Ingredientai:
- 1 l vandens
- 1 kubelis daržovių sultinio
- 2 arb. š druskos
- 1 arb. š. maltų saldžiųjų pipirų
- 500 g moliūgo
- 150 g bulvių
- 100 g morkų
- 70 g avinžirnių
- 100 g 8 grūdų dribsnių
Patiekti: - Mocarelos sūriu
- Duonos traškučiais
- Saulėgrąžų sėklomis
- Prieskoniais su bazilikais
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu, druska ir pipirais.
2. Sudėti nuskustas, kubeliais pjaustytas bulves, supjaustytas morkas ir nuluptą, kubeliais pjaustytą moliūgą.
3. Viską virti kol daržovės suminkštės, apie 25 min.
4. Sudėti avinžirnius, dribsnius, gerai išmaišyti.
5. Sutrinti trintuvu iki vientisos masės ir viską dar virti ant silpnos ugnies apie 5 min.
6. Sriubą patiekti karštą su sutrintais mocarelos gabaliukais, duonos traškučiais ir užbarstyti saulėgrąžų sėklų bei prieskonių su bazilikais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.