Ar ieškote maistingo, gardaus ir jaukiai šildančio patiekalo? Trinta keptų daržovių sriuba – puikus pasirinkimas, sujungiantis saldžiąsias bulves, obuolius, kokosų pieną ir dar daugiau naudingų ingredientų. Ji ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir pripildys organizmą vertingų maistinių medžiagų. Dalinamės detaliu receptu ir keliais papildomais patarimais.

Trinta keptų daržovių sriuba: receptas
Ingredientai:
- 1 nedidelė saldžioji bulvė – nulupkite ir supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais
- 1 nedidelis obuolys – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm gabaliukus
- 1 nedidelis poras – naudokite tik baltąją ir šviesiai žaliąją dalis, supjaustykite 2,5 cm pločio pusmėnuliais ir gerai nuplaukite.
- 200 g vyšninių pomidorų
- 2 vidutinio dydžio morkos – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm dydžio gabalėlius
- 3 nedideli svogūnai
- 2 šaukštai šviežiai pjaustyto imbiero.
- 6 didelės skiltelės česnako, sutrintos.
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
- 2 šaukšteliai maltų kalendrų.
- 4 puodeliai nesūdyto daržovių sultinio.
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių arba baltųjų pupelių, nuskalautų.
- 1½ šaukšto baltojo miso.
- 2 šaukšteliai aštraus čili padažo.
- 1 skardinė kokosų pieno.
- ½ šaukštelio maltų pipirų.
- ½ šaukštelio druskos.
- Laimo skiltelės (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Dideliame dubenyje sumaišykite saldžiąsias bulves, obuolį, porą, vyšninius pomidorus, morkas, laiškinius svogūnus, imbierą, česnaką, alyvuogių aliejų ir maltas kalendras. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai padengti aliejumi ir prieskoniais. Sudėkite daržoves į kepimo skardą ir kepkite apie 25–30 minučių, kartais pamaišydami, kol jos taps minkštos ir švelniai apskrudusios.
- Išimkite daržoves iš orkaitės ir, jei reikia, suskirstykite jas į keletą porcijų maišytuvui. Įdėkite daržovių į maišytuvą, įpilkite 4 puodelius daržovių sultinio, avinžirnius (arba pupeles), miso ir aštrų padažą. Uždenkite maišytuvo dangtį, bet palikite tarpą garams išeiti. Uždenkite šį tarpą švariu rankšluosčiu ir plakite apie 1 minutę 30 sekundžių, kol sriuba taps visiškai glotni.
- Įmaišykite kokosų pieną. Maišykite dar apie 10 sekundžių, kol ingredientai tolygiai susimaišys.
- Perpilkite sriubą į vidutinį puodą ir pašildykite ant vidutinės ugnies, kol ji taps garuojanti ir tinkama valgyti. Patiekite su trupučiu druskos, maltų pipirų ir, jei norisi, laimo skiltele.
Papildomi patarimai
- Jei norite, kad sriuba būtų dar sočiau, galite pridėti virtų grūdų, pavyzdžiui, bolivinės balandos ar rudųjų ryžių.
- Norėdami aštresnio skonio, papildomai įpilkite šaukštelį mėgstamų aštrių prieskonių.
- Jei pageidaujate lengvesnės tekstūros, dalį kokosų pieno galite pakeisti papildomu sultiniu.
Ši daržovių sriuba ne tik džiugina gomurį, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ją lengva pritaikyti pagal savo skonį ir papildyti mėgstamais ingredientais. Gardžios sriubos!
Šaltinis: https://www.eatingwell.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.