Traškūs suktinukai su antiena – nuostabus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti lengvu, bet tuo pačiu sočiu patiekalu. Patiekus su mėgstamomis salotomis turėsite gardžius pietus. Tačiau taip pat tokie suktinukai gali būti puikus maistas neštis valgyti gamtoje, o taip pat įsidėti į pietų dėžutę.
Traškūs suktinukai su antiena: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums, suteikiantis ne tik sotumo, bet ir malonumą kiekvienam kąsniui.
Ingredientai:
- 1 pakuotė “Filo” tešlos (11 lakštų)
- 340 g antienos kulšelių mėsos
- 125 g tepamojo sūrio
- 100 g špinatų
- 300 g raudonųjų paprikų
- 300 ml nesaldinto migdolų pieno
- 2 arb. š. prieskonių paukštienai
- Purškiamo aliejaus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. “Filo” tešlą palikti kambario temperatūroje mažiausiai 3-4 val, kad ji pilnai atšiltų.
2. Keptuvėje įkaitinti migdolų pieną su prieskoniais ir sudėti gabaliukais pjaustytą antieną.
3. Mėsą kepti apie 20 min (per tą laiką nugaruos skystis), vis pamaišant.
4. Gabaliukais supjaustyti papriką ir apkepti kitoje keptuvėje su truputėliu aliejaus.
5. Ant lygaus paviršiaus išvynioti atšilusią tešlą.
6. Vieną tešlos kampą patepti tepamuoju sūriu (~1 a.š.). Dėti nuplautus špinatus, pakepintą mėsą ir apkeptas paprikas (~1 v.š.).
7. Aliejumi apipurkšti tešlos lakštą. Atsargiai suvynioti suktinuką, vis papurškiant aliejumi.
8. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
9. Suktinukus sudėti ant kepimo skardos, patepti aliejumi ir kepti apie 15 min, kol gražiai paruduos.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.