Traškios vištienos kepsneliai be glitimo – tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek užkandžiui. Kepsneliai ruošiami su traškia migdolų plutele, kuri suteikia jiems ypatingą tekstūrą. Kepant orkaitėje, jie tampa auksinės spalvos ir išlaiko sultingumą viduje.
Traškios vištienos kepsneliai be glitimo: receptas
Traški vištiena patinka visiems, o pagaminus be glitimo bus nudžiuginti tie, kurie jo negali ar tiesiog nenori vartoti. Patiekus su gaiviomis salotomis ir kitais priedais turėsite tikrai gardžius pietus.
Ingredientai:
Vištienos kepsneliams:
- 180 g maltų migdolų
- 2 kiaušiniai
- 4 vištienos krūtinėlės
- 1½ arb. š. druskos
- Juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 valg. š. sviesto
Prieskonių mišiniui: - ¾ arb. š. svogūnų miltelių
- ¾ arb. š. česnakų miltelių
Barbekiu padažui:
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- 2 valg. š. tirpinto sviesto
- 2 valg. š. balzaminio acto
- ½ arb. š. rūkytos paprikos
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C (180°C su ventiliatoriumi). Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Maltus migdolus suberti į dubenį ir sumaišyti su prieskoniais. Kiaušinius išplakti atskirame dubenyje.
3. Vištienos krūtinėles supjaustyti ir gabalėlius pabarstyti druska bei pipirais. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia apvolioti kiaušinio plakinyje, tada apibarstyti migdolais, kad visiškai pasidengtų. Išdėlioti ant paruoštos kepimo skardos.
4. Mažame puode ant silpnos kaitros ištirpinti sviestą. Apšlakstyti juo kepsnelius. Kepti orkaitėje 18–20 min, kepimo viduryje apverčianr, kol kepsneliai taps auksinės spalvos ir iškeps iki galo.
5. Tuo tarpu paruošti barbekiu padažą: pomidorų pastą, tirpintą sviestą ir balzaminį actą išplakti iki vientisos masės. Pagardinti druska, pipirais ir rūkyta paprika.
6. Paruoštą padažą patiekti su vištienos kepsneliais.
7. Padažo likutį galima supilti į sterilizuotą, sandariai uždaromą stiklainį ir laikykite šaldytuve. Sandariai uždarytas jis išsilaikys iki savaitės.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.