Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-10
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu – tai klasikinis kiaulienos šašlykas, pasižymintis išraiškingu skoniu ir paprasta, bet veiksminga marinavimo technika. Acto, česnakų ir svogūnų derinys suteikia mėsai švelnų rūgštumą, aromatą ir sodrumą, o trumpas, bet intensyvus marinavimo laikas užtikrina, kad skoniai susigers greitai.

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu: receptas

Puikiai tinka šeimos pietums ar savaitgalio iškylai gamtoje – patiekiama su ryžiais ir gardžiu pomidorų padažu.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 200 ml acto (švelnaus, tinka ir ryžių actas)
  • 3-5 skiltelės česnakų
  • 2 arb. š. druskos (stambios)
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1 svogūnas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Kiaulieną supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir sudėti į didelį dubenį.
2. Supilti actą ir sudėti česnakus.
3. Suberti druską ir cukrų.
4. Svogūną supjaustyti plonai ir sudėti prie mėsos.
5. Viską labai gerai išmaišyti ir uždengti lėkšte ar lentele. Paslėgti sunkiu daiktu.
6. Palikti mėsą marinuotis 1 val.
7. Pasimarinavusią mėsą suverti ant iešmų ir kepti ant gerai įkaitintų žarijų vis pavartant, kol mėsa iškeps, gardžiai apskrus ir pasieks norimą iškepimo lygį.
8. Gardžiausia patiekti su virtais ryžiais ir pomidorų padažu.


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Acte marinuoti šašlykaiKiaulienos šašlykaimėsos patiekalaiŠašlykaiTradiciniai šašlykai marinuoti su actu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis
Blynai

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

2024-01-11
Kalafiorų pica
Receptai

Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu

2025-01-11
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Receptai

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės

2024-12-28
Marinuoto tuno kepsnys
Receptai

Marinuoto tuno kepsnys

2025-03-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?