Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu – tai klasikinis kiaulienos šašlykas, pasižymintis išraiškingu skoniu ir paprasta, bet veiksminga marinavimo technika. Acto, česnakų ir svogūnų derinys suteikia mėsai švelnų rūgštumą, aromatą ir sodrumą, o trumpas, bet intensyvus marinavimo laikas užtikrina, kad skoniai susigers greitai.
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu: receptas
Puikiai tinka šeimos pietums ar savaitgalio iškylai gamtoje – patiekiama su ryžiais ir gardžiu pomidorų padažu.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 200 ml acto (švelnaus, tinka ir ryžių actas)
- 3-5 skiltelės česnakų
- 2 arb. š. druskos (stambios)
- 2 arb. š. cukraus
- 1 svogūnas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kiaulieną supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir sudėti į didelį dubenį.
2. Supilti actą ir sudėti česnakus.
3. Suberti druską ir cukrų.
4. Svogūną supjaustyti plonai ir sudėti prie mėsos.
5. Viską labai gerai išmaišyti ir uždengti lėkšte ar lentele. Paslėgti sunkiu daiktu.
6. Palikti mėsą marinuotis 1 val.
7. Pasimarinavusią mėsą suverti ant iešmų ir kepti ant gerai įkaitintų žarijų vis pavartant, kol mėsa iškeps, gardžiai apskrus ir pasieks norimą iškepimo lygį.
8. Gardžiausia patiekti su virtais ryžiais ir pomidorų padažu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.