Žyma: sveikas maistas

Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip paruošti bulves taip, kad jos išlaikytų kuo daugiau…

Aurimas Kavaliūnas

Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas

Pusryčiai yra svarbiausia dienos dalis, todėl jie turėtų būti ne tik maistingi,…

Saulena

Dažniausi mitai apie sveiką mitybą: pasitikrinkime, ar nesame jų valdomi

Sveikas gyvenimo būdas neįsivaizduojamas be tinkamos mitybos. Tačiau dėl to, kas yra…

Redakcija

Kai charakteris ir nuotaika priklauso nuo maisto

JAV ir Kanados mokslininkai nustatė, kad dvasinė ir emocinė sveikata priklauso nuo…

Redakcija

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet…

Redakcija

Ar galėtume gyventi be konservantų?

Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę,…

Redakcija

Gerieji riebalai – paslauga mūsų kūnui

Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia…

Redakcija

Sveikas maistas – tai įrankis, padedantis tapti geresniam

Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai…

Redakcija

Ar tikrai šaldytus produktus vartoti yra pavojinga?

Parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti…

Redakcija

Žalieji virtuvės stebuklai – smidrai

Eksperimentuoti virtuvėje anksčiau nedrįsę lietuviai tampa vis drąsesni ir pasiryžta netikėčiausiems kulinariniams…

Redakcija

Dovilė Stakėnienė: fanatiškai mitybos kontroliuoti nereikia – pakanka užtikrinti įvairovę ir periodiškumą

Populiaraus ir sąmojo nestokojančio TV laidų ir renginių vedėjo Žygio Stakėno žmona…

Redakcija

Produktai, kuriais galima mėgautis tik po valgio

Yra produktų, kurių nerekomenduojama valgyti tuščiu skrandžiu – priešingu atveju jie praranda…

Redakcija

Ką valgyti, kad būtume sveiki: svarbiausių maistinių medžiagų gidas

Valgydami įvairų maistą mes ne tik pasisotiname, bet ir gauname daugybę mūsų…

Redakcija

Geriausi produktai organizmo valymui

Kaip pašalinti iš organizmo šlakus ir toksinus? Geriausia – judėti, gerti daugiau…

Redakcija

Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Šį sekmadienį rubrikoje vyks tikras magijos seansas. Bandysime slyvas ir kitus kaulavaisius…

Redakcija

Sveikai maitintis įmanoma! 3 paprasti žingsniai

Maistas – mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje dažniausiai mes jam…

Redakcija

Meniu, kurį siūlo sveikatingumo treneriai

Vienas trijų dramblių, ant kurių laikosi sveikas gyvenimo būdas, yra tinkama mityba,…

Redakcija

Sekmadienio burtai virtuvėje: tirštas avokadų ir migdolų kokteilis iš Maroko

Šiandien iš Marocmamos nusirašėme kvepiantį, gaivinantį, sotų ir, svarbiausia, skanų ir sveiką…

Redakcija

Pieštukai, iš kurių išauga mėgstamos prieskoninės žolelės (foto)

Pasipriešinti vartojimo kultūrai galime ne tik rečiau lankydamiesi parduotuvėse, bet ir pirkdami…

Redakcija

Iškylų meniu: sveikiau ir skaniau

Maisto ruošimas ant laužo, kepsninėse – ne vien maisto gamybos procesas. Šiandien…

Redakcija

Dietologė: ką ir kaip valgyti, kad sumažėtų nuovargis

Puikiai suvokiame, kad maistas daro milžinišką poveikį mūsų organizmui, bet ne visi…

Redakcija

Patiekalai iš kiaulpienių: maistinga ir gražu

Parduotuvėse renkantis daržoves ir vaisius dažnai skundžiamės, jog daugelis jų turi daugiau…

Redakcija

Mitybos specialisto patarimai saldumynų badui užklupus

Galėtum vienu ypu suvalgyti plytelę šokolado? Nuolat jauti saldumynų „badą“? Kokios to…

Redakcija

Kas sveikiau: kava su kofeinu ar be jo?

Daugelis iš mūsų neįsivaizduoja ryto be puodelio kavos. Apie šio gėrimo naudą…

Redakcija

„Kelionė“ į skrandį su vaizdo kamera: kaip virškinamas naminis ir konservuotas maistas? (video)

Tret-butilo hidrochinonas (TBHQ) – tai naftos pramonės šalutinis produktas. Jis yra vienas…

Redakcija

5 produktai, atimantys organizmo gyvybines jėgas

Kolorado (JAV) universiteto dietologai ir fiziologai sudarė produktų, kurie atima iš mūsų…

Redakcija

Ar mėsainis gali būti sveikas ir gurmaniškas maistas?

Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių…

Redakcija

Kaip žiemą pagerinti nuotaiką?

Šaltuoju metų laiku daugelis iš mūsų susiduria su depresija: dienos apniukusios, vakarai…

Redakcija

Ką rinktis – cukrų ar saldiklius?

Energijos tvermės dėsnis teigia: energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. Šis,…

Redakcija

Maistas naudingas toms kūno dalims, į kurias yra panašus

Tikriausiai kiekvienam yra tekę girdėti posakį: „esi tai, ką valgai“. Niekas nepaneigs,…

Redakcija