Žyma: skanu

Maistas gerai nuotaikai ir sveikatai

Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo…

Redakcija

Tradiciniai pusryčiai skirtingose Europos šalyse

Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima…

Redakcija

3 garstyčių panaudojimo būdai virtuvėje: dera ne tik su dešrelėmis (+receptas)

Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs…

Redakcija

Greitas vasaros gardumynas: netradiciniai dešrainių receptai

Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip…

Redakcija

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą?

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net…

Redakcija

Kodėl kai kurios spurgos turi skyles? (+receptas)

Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda –…

Redakcija

Ką būtina perskaityti vištienos etiketėje?

Žiniasklaidoje šiandien yra daugybė informacijos apie sveiką mitybą – ką valgyti, ko…

Redakcija

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo…

Redakcija

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę…

Redakcija

Rudens klasika – bulvės: kaip nustebinti šeimą netikėtais deriniais?

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės…

Redakcija

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, - byloja lietuvių liaudies išimtis.…

Redakcija

Karštą vasaros dieną atgaivins namuose gaminti limonadai (+receptas)

Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau,…

Redakcija

Blynai – namų jaukumo simbolis (+receptai)

Blynai. Vien nuo šio žodžio paminėjimo daugeliui žmonių sužimba akys. Šis patiekalas…

Redakcija

Greitai vakarienei makaronų pyragas su špinatais

Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg…

Redakcija

Šv. Kalėdos pagal Ruslaną Bolgovą: 5-ios įdaryto viščiuko improvizacijos

Šventos Kalėdos – tai metas, kai visi šeimos nariai ir artimieji susirenka…

Redakcija

Nekasdieniška imbierinių sausainiukų istorija ( +receptas)

Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai…

Redakcija

Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)

Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su…

Redakcija

Šviežio maisto baro atidaryme A. Užkalnis neatsispyrė sūriui su rugiagėlių žiedlapiais (foto)

Lietuvos verslo bei pramogų pasaulio grietinėlė rinkosi „Ogmios mieste“ įsikūrusioje gurmaniškoje parduotuvėje…

Redakcija

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių…

Redakcija

Linksmai: „geriausių“ linkėjimų tortai (foto)

Tortai – beveik būtini gimtadienių, vestuvių ir kitų svarbių gyvenimo švenčių atributai.…

Redakcija

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

Dvigubai didesnis studijos plotas, 5 žemynų virtuves atstovaujančių 10-ies virtuvės šefų komanda…

Redakcija

Keistas pasaulis: 4 maitinimo vietos, kuriose jūsų laukia tikrai įsimintina vakarienė (foto)

Vis populiarėjant įvairiems maisto tinklaraščiams ir per pasaulį nusiritant tai vienai, tai…

Redakcija

Norisi egzotikos – paragaukite Peru! (ČIOP ČIOP kviečia į spalvingą vakarienę)

Pietų Amerikos vakarinėje dalyje esanti Peru visada asocijavosi su mistiškuoju Maču Pikču…

Redakcija

Kulinarinė studija ČIOP ČIOP kviečia į nuotaikingą cirką virtuvėje!

Kulinarijos studija naujose patalpose prie upės Čiop Čiop tęsia teminių kulinarinių vakarėlių…

Redakcija

Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Australijoje daug laiko praleidžiantis verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgaujasi visais jos teikiamais malonumais:…

Redakcija

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Už lango niūrus oras, kuris slegia mano nuotaiką. Tačiau yra daugybė būdų…

Redakcija

Kulinariniuose „Kino pavasario“ filmuose – kelionės per skrandį į širdį

Geriausias gyvenimo piršlys – skanus maistas ir geras vynas. Drįstantiesiems tuo abejoti…

Redakcija

Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Sausis. Šis mėnuo turbūt daugumai išbrauktas iš kalendorių. Sunku atsigauti nuo praūžusių…

Redakcija

Aplink pasaulį: ką ant šventinio stalo deda skirtingų šalių žmonės? (foto)

Bepjaustydami produktus mišrainėms ir ruošdami silkutę, turbūt retai ir susimąstome, jog šventinio…

Redakcija

Daiktų pusryčiai. Saisainių-nindzių formelės (foto)

Šiuos skanėstus turbūt labai mėgsta Jackie Chanas ir Chuckas Norrisas – juk…

Redakcija