Žyma: receptai

Balta mišrainė ir jos istorija. Išbandykite šias baltos mišrainės variacijas

Balta mišrainė, dar vadinama „Olivjė salotomis“, yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų,…

Silvija

Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos

Beigeliai yra ilgai mėgstamas ir populiarus kepinys, kilęs iš Centrinės ir Rytų…

Aurimas Kavaliūnas

Kininis kopūstas – kokią naudą teikia organizmui ir ką galima iš jo pasigaminti

Kininis kopūstas, dar žinomas kaip pak choi, yra lapinis kopūstas, kilęs iš…

Aurimas Kavaliūnas

Feta sūris, jo atsiradimas ir 3 idėjos kaip jį panaudoti?

Feta sūris – tai vienas seniausių ir plačiausiai žinomų sūrių pasaulyje. Jo…

Aurimas Kavaliūnas

Minkštos mielinės bandelės su šonine

Mielinės bandelės su šonine – tai klasikinis užkandis, kuris puikiai tinka tiek…

Redakcija

Sausainiai „Grietiniečiai” su varške ir razinomis

Sausainiai "Grietiniečiai" su varške ir razinomis – tai minkšti, lengvai paruošiami ir…

Redakcija

Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui

Jei norite daugiau gaminti namuose, bet nenorite, kad milijonas virtuvės įrankių ir…

Aurimas Kavaliūnas

Naujieji metai – be vargo! 20 žaibiškų užkandžių, patiekalų ir desertų receptų

Po Kūčių ir Kalėdų maratono retas nori ilgai suktis virtuvėje, ypač ruošiantis…

Aurimas Kavaliūnas

15 šventinių salotų ir mišrainių jūsų Kūčių ir Kalėdų stalui

Prisipažinkite, ar šventėms jūsų lėkštėje neatsiranda vietos baltai mišrainei, silkėms pataluose, krevetėms…

Aurimas Kavaliūnas

Kūčios kitaip – 15 ne visai tradicinių receptų

Kūčių stalas: tradicijos ir šiuolaikiški akcentai. Klasikinės Kūčios – be kiaušinių, pieno…

Aurimas Kavaliūnas

Kūčių ir Kalėdų patiekalai be didelių išlaidų – 16 piniginei draugiškų receptų

Žiemos šventės – puiki proga palepinti artimuosius skaniais patiekalais! Nepamirškite, kad šventinis…

Aurimas Kavaliūnas

Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius

Sirupas – tai magiškas prieskonis, suteikiantis kavai ir arbatai ypatingo skonio ir…

Aurimas Kavaliūnas

Marinuota silkė: skonių istorija ir šventinis receptas

Marinuota silkė – ne tik skanus patiekalas šventiniam stalui, bet ir turtingos…

Aurimas Kavaliūnas

Nustebsite sužinoję kokią naudą krienai turi mūsų organizmui. Išbandykite ir receptą

Krienai yra aštraus skonio šakniavaisis, naudojamas kaip prieskonis. Jie turi stiprų, aitrų…

Aurimas Kavaliūnas

Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą

Pastaruoju metu labai populiariais tampa grūdų batonėliai, kurie ne tik suteikia maistinių…

Aurimas Kavaliūnas

17 SMAGIŲ užkandžių ŠIURPNAKČIUI arba kitaip Helovinui.

Artėjant Šiurpnakčiui (arba Helovynui, kaip jį dažnai vadiname), daugelis ieško būdų, kaip…

Aurimas Kavaliūnas

Neįtikėtina rūgštynių nauda mūsų sveikatai, kurios tikriausiai nežinojote

Rūgštynės – tai daugiamečiai žoliniai augalai, paplitę įvairiose pasaulio vietose. Jų rūgštus…

Aurimas Kavaliūnas

Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai

Ieškote sveiko ir skanaus deserto ar užkandžio? Šis moliūgų apkepas – puikus…

Aurimas Kavaliūnas

Kopūstai – ir gardiems patieklams ir sveikatai. Išbandykite 17 nuostabių receptų.

Kopūstai nuo seno yra svarbi lietuvių virtuvės dalis. Juos ne tik raugina,…

Aurimas Kavaliūnas

Omletas, jo kilmė ir populiariausi omleto receptai jūsų stalui

Omletas – tai paprastai pagaminamas, tačiau skanus ir sotus patiekalas, mėgstamas įvairių…

Silvija

Kedro riešutai virtuvėje: originalūs receptai

Kedro riešutai yra unikalus ir maistingas ingredientas, kuris tampa vis populiaresnis tarp…

Silvija

Sveiki saldumynai, kuriais galite mėgautis bet kada. Pasigaminkite pagal šiuos receptus

Šiandien sveikas gyvenimo būdas yra itin populiarus, o sveikesnės mitybos pasirinkimai tampa…

Silvija

Valgomi grybai ir 5 gardūs receptai su jais

Valgomi grybai yra vertinami visame pasaulyje dėl savo unikalaus skonio ir įvairiapusiškumo.…

Silvija

Tiramisu – Itališkas ar Austriškas desertas? 3 gardūs tiramisu receptai

Tiramisu yra vienas garsiausių ir populiariausių itališkų desertų pasaulyje, kurio pavadinimas tiesiogiai…

Silvija

Obuolių pyragas: istorija ir panaudojimas skirtingose virtuvėse bei 3 skanūs receptai

Obuolių pyragas yra vienas iš labiausiai atpažįstamų desertų visame pasaulyje, tačiau jo…

Silvija

Kokosų pienas – sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos…

Redakcija

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir…

Redakcija

Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip (+receptai)

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio…

Redakcija

3 garstyčių panaudojimo būdai virtuvėje: dera ne tik su dešrelėmis (+receptas)

Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs…

Redakcija

Greitas vasaros gardumynas: netradiciniai dešrainių receptai

Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip…

Redakcija