Žyma: patiekalai

Virtuvės šefas pasidalijo kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai

Maisto nemėgimas – individualus ir dažnai turi daugybę priežasčių. Genetiniai veiksniai, tokie…

Aurimas Kavaliūnas

Naujieji metai – be vargo! 20 žaibiškų užkandžių, patiekalų ir desertų receptų

Po Kūčių ir Kalėdų maratono retas nori ilgai suktis virtuvėje, ypač ruošiantis…

Aurimas Kavaliūnas

Šventės be streso: 18 greitų receptų Kalėdoms ir Naujiesiems

Šventės artėja, o dar tiek daug reikia nuveikti! Nesijaudinkite, siūlome greitus ir…

Aurimas Kavaliūnas

Kūčios kitaip – 15 ne visai tradicinių receptų

Kūčių stalas: tradicijos ir šiuolaikiški akcentai. Klasikinės Kūčios – be kiaušinių, pieno…

Aurimas Kavaliūnas

Žuvis su pievagrybiais Kūčioms: subtilus skonio derinys tradiciniam stalui

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais.…

Aurimas Kavaliūnas

Kokie patiekalai neturėtų būti ant jūsų stalo per Kūčias?

Kūčios – tai ne tik šeimos susibūrimas, bet ir viena svarbiausių švenčių,…

Saulena

Koks yra tikrasis tradicinis Kūčių stalas?

Kūčios – ypatinga vakarienė, žyminti Kalėdų laukimo kulminaciją. Šis vakaras apipintas tradicijomis,…

Marinuota silkė: skonių istorija ir šventinis receptas

Marinuota silkė – ne tik skanus patiekalas šventiniam stalui, bet ir turtingos…

Aurimas Kavaliūnas

Krapų nauda ir žala: kam šis prieskonis tinka, o kam – ne?

Krapai pažįstami daugumos – šį nereiklų augalą augina daugybė sodininkų, puošiančių savo…

Aurimas Kavaliūnas

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir…

Redakcija

Aplink pasaulį: ką žmonės valgo per dieną? (foto)

Geros idėjos paleisti nevalia. Taip matyt nusprendė fotografas Peteris Menzelas, trejus metus…

Redakcija

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet…

Redakcija

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir…

Redakcija

Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)

Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…

Redakcija

Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)

Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su…

Redakcija

Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)

Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais…

Redakcija

Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato

Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu,…

Redakcija

Aplink pasaulį: ką ant šventinio stalo deda skirtingų šalių žmonės? (foto)

Bepjaustydami produktus mišrainėms ir ruošdami silkutę, turbūt retai ir susimąstome, jog šventinio…

Redakcija

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo…

Redakcija

Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę,…

Redakcija

Savaitgalio receptas. Avižinių dribsnių košė skubantiems

Praneša be proto karštą savaitgalį, tad namie sėdėti tikrai nebus kada. Prieš…

Redakcija

Savaitgalio receptas. Šaltibarščiai iš pomidorų

Savaitę ir savaitgalį užbaigiame išradingu receptu. Labai paprasta, skanu ir neįprasta -…

Redakcija

Želė – mėgstamiausias lietuvių desertas

Želė pamažu grįžta ant lietuvių stalų ir konkurencinėje kovoje lenkia kitus skanumynus.…

Redakcija

Įvyko pirmoji Lietuvoje prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“ (Foto)

Šį savaitgalį vilniečius ir miesto svečius džiugino ne tik populiarioji knygų mugė…

Redakcija