Virtuvės šefas pasidalijo kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai
Maisto nemėgimas – individualus ir dažnai turi daugybę priežasčių. Genetiniai veiksniai, tokie…
Naujieji metai – be vargo! 20 žaibiškų užkandžių, patiekalų ir desertų receptų
Po Kūčių ir Kalėdų maratono retas nori ilgai suktis virtuvėje, ypač ruošiantis…
Šventės be streso: 18 greitų receptų Kalėdoms ir Naujiesiems
Šventės artėja, o dar tiek daug reikia nuveikti! Nesijaudinkite, siūlome greitus ir…
Kūčios kitaip – 15 ne visai tradicinių receptų
Kūčių stalas: tradicijos ir šiuolaikiški akcentai. Klasikinės Kūčios – be kiaušinių, pieno…
Žuvis su pievagrybiais Kūčioms: subtilus skonio derinys tradiciniam stalui
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais.…
Kokie patiekalai neturėtų būti ant jūsų stalo per Kūčias?
Kūčios – tai ne tik šeimos susibūrimas, bet ir viena svarbiausių švenčių,…
Koks yra tikrasis tradicinis Kūčių stalas?
Kūčios – ypatinga vakarienė, žyminti Kalėdų laukimo kulminaciją. Šis vakaras apipintas tradicijomis,…
Marinuota silkė: skonių istorija ir šventinis receptas
Marinuota silkė – ne tik skanus patiekalas šventiniam stalui, bet ir turtingos…
Krapų nauda ir žala: kam šis prieskonis tinka, o kam – ne?
Krapai pažįstami daugumos – šį nereiklų augalą augina daugybė sodininkų, puošiančių savo…
Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?
Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir…
Aplink pasaulį: ką žmonės valgo per dieną? (foto)
Geros idėjos paleisti nevalia. Taip matyt nusprendė fotografas Peteris Menzelas, trejus metus…
Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet…
Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir…
Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…
Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su…
Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais…
Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato
Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu,…
Aplink pasaulį: ką ant šventinio stalo deda skirtingų šalių žmonės? (foto)
Bepjaustydami produktus mišrainėms ir ruošdami silkutę, turbūt retai ir susimąstome, jog šventinio…
Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)
Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo…
Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę,…
Savaitgalio receptas. Avižinių dribsnių košė skubantiems
Praneša be proto karštą savaitgalį, tad namie sėdėti tikrai nebus kada. Prieš…
Savaitgalio receptas. Šaltibarščiai iš pomidorų
Savaitę ir savaitgalį užbaigiame išradingu receptu. Labai paprasta, skanu ir neįprasta -…
Želė – mėgstamiausias lietuvių desertas
Želė pamažu grįžta ant lietuvių stalų ir konkurencinėje kovoje lenkia kitus skanumynus.…
Įvyko pirmoji Lietuvoje prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“ (Foto)
Šį savaitgalį vilniečius ir miesto svečius džiugino ne tik populiarioji knygų mugė…