Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Išbandykite patys!
Marinavimas – tai genialiai paprastas ir nepaprastai efektyvus kulinarinis metodas, leidžiantis mėsai,…
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Norint paruošti tobulą jautienos patiekalą, svarbiausia – suprasti, kaip veikia mėsa, jos…
Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa
Mėsa – tai vertingas maisto produktas, ypač jei nesate įsitikinęs vegetaras. Joje…
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais
Kiaulienos sprandinė yra vienas iš populiariausių mėsos pasirinkimų, kurį galima ruošti įvairiais…
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą
Kepsnys ant grotelių, sultinga vištiena ar aromatinga kiauliena – keptą mėsą galima…
Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?
Renkantis tarp jautienos ir vištienos, daugelis žmonių susimąsto, kuri mėsa yra sveikesnė.…
Mėsa ir įdomūs faktai apie ją: nauda, saugumas ir sveikata
Mėsa gali būti sveikos mitybos dalis. Gyvūniniai baltymai jau seniai yra svarbi…
Virtuvės šefas pasidalijo kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai
Maisto nemėgimas – individualus ir dažnai turi daugybę priežasčių. Genetiniai veiksniai, tokie…
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas
Garsusis šefas Gordonas Ramzis, pelnęs net 17 „Michelin“ žvaigždučių ir valdantis daugiau…
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
Jautiena – vertingas ir maistingas mėsos produktas, tačiau dažnai vengiamas dėl ilgo…
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Mėsa yra universalus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams vaišinti. Vienas…
Kokia mėsa praktiškai visai neturi cholesterolio ir yra naudingiausia mums?
Mūsų organizmui reikalingas cholesterolis, nes jis dalyvauja ląstelių gamyboje. Aukštas cholesterolio kiekis…
Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
Ar jums kada nors nutiko, kad ruošėtės gaminti vakarienę, tačiau staiga atsiminėte,…
Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…
Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?
Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…
Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?
Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia…
Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)
Atėjo laikas iš tikrųjų susipažinti su tuo, ką mes valgome – nusprendė…
Šiandien mėsos nevalgysime arba išskirtinė japono ir kiaulių draugystė (foto)
Japonų fotografas Toshiteru Yamaji keliaudamas po gimtąją šalį sutiko keistą ūkininką, kuris…
Gąsdinanti aukštoji mada (foto)
Kritikuodama vartotojiškumą menininkė Andrea Hasler kuria šiek tiek gąsdinančius ir daugumai žmonių…
Parduodamos žmogaus šlaunys, šonkauliai ir kiti skanėstai (foto)
Eilutė prie žmogaus kūno dalių prekystalio gali atrodyti kaip scena iš siaubo…
„Mėsa-šmėsa“: milijardierius investuoja į 3D mėsos gamybos technologijas
Milijardierius Piteris Tylas (Peter Thiel) puoselėja svajonę pasauliui pristatyti kitokią – visiškai…
Šalutiniai vegetarizmo efektai
Vegetarinis racionas yra sveikas pasirinkimas, jei laikotės pilnavertės mitybos reikalavimų ir su…
Mėsos gamybos industrija planuoja pristatyti vegetarišką „mėsą“
Kol mėsainių auginimas mėgintuvėlyje kainuoja šimtus tūkstančių dolerių, mokslininkai surado alternatyvą –…
Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką
Reguliariai vartojant raudoną mėsą, nesvarbu, ar perdirbtą, ar ne, gali padidėti ankstyvos…
Kaip pasirinkti kokybišką mėsą
Kokybę rodo gaminio rūšis. Pagal mėsos gaminių kokybę reglamentuojančius standartus mėsos gaminiai…