Žyma: mėsa

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Išbandykite patys!

Marinavimas – tai genialiai paprastas ir nepaprastai efektyvus kulinarinis metodas, leidžiantis mėsai,…

Aurimas Kavaliūnas

Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga

Norint paruošti tobulą jautienos patiekalą, svarbiausia – suprasti, kaip veikia mėsa, jos…

Aurimas Kavaliūnas

Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa

Mėsa – tai vertingas maisto produktas, ypač jei nesate įsitikinęs vegetaras. Joje…

Saulena

Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais

Kiaulienos sprandinė yra vienas iš populiariausių mėsos pasirinkimų, kurį galima ruošti įvairiais…

Aurimas Kavaliūnas

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą

Kepsnys ant grotelių, sultinga vištiena ar aromatinga kiauliena – keptą mėsą galima…

Aurimas Kavaliūnas

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?

Renkantis tarp jautienos ir vištienos, daugelis žmonių susimąsto, kuri mėsa yra sveikesnė.…

Saulena

Mėsa ir įdomūs faktai apie ją: nauda, saugumas ir sveikata

Mėsa gali būti sveikos mitybos dalis. Gyvūniniai baltymai jau seniai yra svarbi…

Kamile

Virtuvės šefas pasidalijo kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai

Maisto nemėgimas – individualus ir dažnai turi daugybę priežasčių. Genetiniai veiksniai, tokie…

Aurimas Kavaliūnas

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas

Garsusis šefas Gordonas Ramzis, pelnęs net 17 „Michelin“ žvaigždučių ir valdantis daugiau…

Saulena

Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais

Jautiena – vertingas ir maistingas mėsos produktas, tačiau dažnai vengiamas dėl ilgo…

Kamile

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Mėsa yra universalus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams vaišinti. Vienas…

Saulena

Kokia mėsa praktiškai visai neturi cholesterolio ir yra naudingiausia mums?

Mūsų organizmui reikalingas cholesterolis, nes jis dalyvauja ląstelių gamyboje. Aukštas cholesterolio kiekis…

Aurimas Kavaliūnas

Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas

Ar jums kada nors nutiko, kad ruošėtės gaminti vakarienę, tačiau staiga atsiminėte,…

Aurimas Kavaliūnas

Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?

Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…

Redakcija

Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?

Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…

Redakcija

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia…

Redakcija

Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)

Atėjo laikas iš tikrųjų susipažinti su tuo, ką mes valgome – nusprendė…

Redakcija

Šiandien mėsos nevalgysime arba išskirtinė japono ir kiaulių draugystė (foto)

Japonų fotografas Toshiteru Yamaji keliaudamas po gimtąją šalį sutiko keistą ūkininką, kuris…

Redakcija

Gąsdinanti aukštoji mada (foto)

Kritikuodama vartotojiškumą menininkė Andrea Hasler kuria šiek tiek gąsdinančius ir daugumai žmonių…

Redakcija

Parduodamos žmogaus šlaunys, šonkauliai ir kiti skanėstai (foto)

Eilutė prie žmogaus kūno dalių prekystalio gali atrodyti kaip scena iš siaubo…

Redakcija

„Mėsa-šmėsa“: milijardierius investuoja į 3D mėsos gamybos technologijas

Milijardierius Piteris Tylas (Peter Thiel) puoselėja svajonę pasauliui pristatyti kitokią – visiškai…

Redakcija

Šalutiniai vegetarizmo efektai

Vegetarinis racionas yra sveikas pasirinkimas, jei laikotės pilnavertės mitybos reikalavimų ir su…

Redakcija

Mėsos gamybos industrija planuoja pristatyti vegetarišką „mėsą“

Kol mėsainių auginimas mėgintuvėlyje kainuoja šimtus tūkstančių dolerių, mokslininkai surado alternatyvą –…

Redakcija

Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką

Reguliariai vartojant raudoną mėsą, nesvarbu, ar perdirbtą, ar ne, gali padidėti ankstyvos…

Redakcija

Kaip pasirinkti kokybišką mėsą

Kokybę rodo gaminio rūšis. Pagal mėsos gaminių kokybę reglamentuojančius standartus mėsos gaminiai…

Redakcija