Ar ieškote paprasto, bet tuo pačiu skanaus recepto pietums ar vakarienei? Šis cukinijų apkepas su malta mėsa tikrai taps jūsų mėgstamu patiekalu. Ji ne tik greitai paruošiama, bet ir puikiai dera su įvairiais garnyrais ar šviežiomis salotomis. Užkepėlė idealiai tiks šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums, nes jos aromatas sukvies visus prie stalo!
Cukinijų apkepas: receptas
Jums reikės:
- Cukinija – 1 vnt.
- Malta mėsa – 300 g
- Vidutinio dydžio pomidorai – 3–4 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Vištų kiaušiniai – 2 vnt.
- Grietinė – 100 g
- Sūris – 100 g
- Pomidorų pasta – 2 v. š.
- Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite pasirinktą maltą mėsą (galite naudoti kiaulieną, jautieną ar vištieną). Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Supjaustykite svogūną ir suberkite į keptuvę su mėsa. Toliau kepkite, kol svogūnai taps minkšti.
- Įdėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite, kol malta mėsa bus visiškai paruošta. Palikite atvėsti.
- Nulupkite cukiniją, išimkite sėklas (jaunos cukinijos gali būti naudojamos nelupant). Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Jei susikaupė daug sulčių, nuspauskite jas ir pusę tarkuotos cukinijos dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą.
- Ant cukinijos sluoksnio tolygiai paskirstykite paruoštą maltą mėsą. Tuomet uždenkite likusia tarkuota cukinija ir šiek tiek ją pasūdykite.
- Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant cukinijų sluoksnio.
- Kiaušinius išplakite su grietine ir pagardinkite druska. Gautą mišinį užpilkite ant užkepėlės.
- Smulkiai sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo visą užkepėlę.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite užkepėlę 25–30 minučių, kol paviršius taps gražiai apskrudęs.
Cukinijų apkepas – tai ne tik gardus, bet ir sveikas patiekalas, tinkantis visai šeimai. Ji yra sotus ir tuo pačiu lengvas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Derinkite ją su mėgstamomis salotomis ar tiesiog valgykite vieną – skonis bus nepakartojamas. Nustebinkite savo artimuosius šiuo kvapniu ir gardžiu patiekalu!
Šaltinis: https://ukr.media/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.