Sotus daržovių karis jūsų pietums – šis daržovių karis yra paprastas, bet skonių kupinas patiekalas, kuriame dera minkštos bulvės, saldžios morkos, švelnūs žiedinio kopūsto žiedynai ir žalumynai.
Sotus daržovių karis jūsų pietums: receptas
Tai maistingas, sotus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kurį galima patiekti tiek vieną, tiek su pasirinktais priedais. Jogurtas suteikia švelnumo, o mangų čatnis – subtilaus saldumo.
Ingredientai:
- 2 bulvės (apie 350 g)
- 1 morka (didelė)
- ½ žiedinio kopūsto (apie 300 g)
- 3 valg. š. saulėgrąžų arba augalinio aliejaus
- 1 svogūnas (didelis)
- 1 valg. š. vidutinio aštrumo arba aštraus kario miltelių
- 1 skardinė (227 g) smulkintų konservuotų pomidorų
- 300 ml daržovių arba vištienos sultinio
- 100 g šaldytų žirnelių (arba dvi didelės saujos špinatų lapelių (arba abiejų))
- Natūralus jogurtas arba augalinis jo pakaitalas (patiekimui)
- Mangų čatnis (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užpildyti puodą iki pusės šaltu vandeniu ir sudėti gabaliukais pjaustytas bulves bei morkas. Užvirti ir virti 8 min. Tada suberti šiek tiek pasmulkintus žiedinio kopūsto žiedynus ir virti dar 2 min. Nusunkti per sietelį ir atidėti į šalį.
2. Didelėje keptuvėje arba plačiame puode įkaitinti aliejų. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepto ant vidutinės kaitros apie 8 min, kol suminkštės ir lengvai paruduos, nuolat maišant. Pabarstyti kario milteliais ir maišant pakepinti dar 30 sek.
3. Į keptuvę sudėti pomidorus ir kepti 2–3 min, nuolat maišant. Supilti sultinį ir užvirinti ant silpnos ugnies. Sudėti paruoštas daržoves ir žirnelius arba špinatus (ar abu), ir troškinti dar 5 min, dažnai pamaišant. Jei padažas pernelyg sutirštės, įpilti šlakelį vandens.
4. Patiekti iš karto su jogurtu ir mangų čatniu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.