Soti vištienos sriuba su čioriso – tai soti ir šildanti sriuba, kurioje susipina kreminė tekstūra, švelni vištiena ir intensyvūs prieskoniai. Puikiai tiks toms dienoms, kai norisi kažko jaukaus ir pilno skonio.
Soti vištienos sriuba su čioriso: receptas
Patiekalas lengvai paruošiamas, o skrudinta duona tampa puikiu akcentu, papildo ir subalansuoja sriubos skonį. Tai maistas, kuris suteikia komfortą ir atpalaiduoja po ilgos dienos.
Ingredientai:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 125 g aštraus chorizo dešros (be apvalkalo)
- 6 vištienos šlaunelių mėsos
- ½ arb. š. aitrios rūkytos paprikos
- 5 skiltelės česnako
- 2 šakelės šviežio rozmarino
- 2 x 400 g skardinės pupelių
- 800 ml vištienos sultinio
- 150 ml riebios grietinėlės (riebios)
- 50 g sviesto
- kelios šakelės petražolių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- mėgstamos duonos (patiekti su sriuba)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti pusę aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais, sudėti smulkiai sukapotą svogūną ir gabaliukais pjaustytą chorizo dešrą, kepti 2–3 min, gerai išmaišant.
2. Sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepti dar 2–3 min, tada įberti rūkytos paprikos, sudėti traiškytus česnakus ir smulkintą rozmariną (be kotelių), bei įmaišyti pupeles, kol viskas gerai susimaišys.
3. Supilti sultinį ir grietinėlę, sudėti sviestą ir maišyti kol jis ištirps, tada užvirinti. Sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 4–5 min, kol vištiena visiškai iškeps.
4. Įmaišyti smulkintas petražoles ir pagal skonį pagardinti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros. Abi duonos riekelių puses apšlakstyti likusiu aliejumi. Kepti po 1–2 min iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apskrus.
6. Sriubą supilti į dubenėlius ir patiekti su skrudinta duona.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.