Jei ieškote tobulo deserto, kuris būtų lengvai paruošiamas, bet tikrai sužavėtų svečius, šis šokoladinis pyragas su kriaušėmis yra puikus pasirinkimas. Jame susilieja tamsiojo šokolado, migdolų ir kriaušių saldumas, todėl jis bus malonus kiekvienam. Pateikiame paprastą šio pyrago receptą, kurį galite lengvai pasigaminti savo virtuvėje.
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: receptas
Ingredientai:
- 200 g sviesto, supjaustyto mažais gabalėliais, plius papildomai šiek tiek sviesto formai patepti
- 200 g tamsaus šokolado, supjaustyto mažais gabalėliais
- 3 kiaušiniai
- 175 g cukraus (geriausia naudoti rudąjį cukrų)
- 100 g maskarponės sūrio
- ¼ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 100 g maltų migdolų
- 30 g kakavos miltelių, plius šiek tiek papildomai apibarstymui
- 4 labai prinokę kriaušės, nuluptos, perpjautos perpus ir išimta sėkla
- Cukraus pudra, apibarstymui

Paruošimo eiga:
- Ištepkite sviestu ir išklokite 25 cm skersmens apvalią kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi arba 4 dujinėse viryklėse).
- Sudėkite šokoladą ir sviestą į dubenį ir ištirpinkite jį virš karšto vandens garų, arba naudokite mikrobangų krosnelę trumpais intervalais, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps. Leiskite atvėsti.
- Kiaušinius ir cukrų plakite elektriniu plakikliu apie 4-5 minutes, kol masė taps tiršta ir paliks „pėdsakus“ ant paviršiaus.
- Į kiaušinių ir cukraus masę įmaišykite maskarpone sūrį ir vanilės ekstraktą, gerai išplakite, kol masė taps vientisa.
- Atsargiai įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą, tada atsargiai įmaišykite maltus migdolus. Perkoškite kakavos miltelius ir įmaišykite juos į tešlą, kad ji taptų švelni ir tolygi.
- Supilkite tešlą į paruoštą formą. Ant viršaus sudėkite kriaušes, supjaustytas pusiau, ir švelniai paspauskite, kad jos įdubtų į tešlą. Kepkite apie 45-50 minučių, kol pyragas pakils aplink kriaušes ir viršuje atsiras įtrūkimų.
- Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 30-40 minučių. Pyragas gali šiek tiek sumažėti, kai atvės. Pabarstykite cukraus pudra ir kakava, ir patiekite šiltą, arba palikite atvėsti visiškai.
Šis pyragas – puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek vakarui su draugais. Jis bus mėgstamas tiek šokolado, tiek vaisių mėgėjų. Pasigaminkite šį skanų desertą ir pasimėgaukite kiekvienu kąsniu!
Šaltinis ir viršelio nuotrauka: https://www.bbcgoodfood.com
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.