Šokoladinis pyragas be miltų – pyragas yra drėgnas, švelnus, intensyvaus šokoladinio skonio. Lengvai ir greitai pagaminamas, patiks visiems desertų gerbėjams.
Šokoladinis pyragas be miltų: receptas
Tai puikus desertas, kuris ne tik nustebins savo skoniu, bet ir atrodys įspūdingai. Svarbu leisti pyragui atvėsti prieš patiekiant, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.
Ingredientai:
- 60g kokoso aliejaus
- 100 g tamsaus šokolado (70% kakavos sausųjų medžiagų)
- 70 g migdolų sviesto (arba žemės riešutų sviesto/tahini)
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 100 g cukraus pudros
- 2 valg. š. kakavos miltelių
- 1 valg. š. džiovinto kokoso
- 2 valg. š. malti migdolai
- Šiek tiek aliejaus (formai sutepti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (arba 160°C su ventiliatoriumi) ir lengvai patepti nedidelę kepimo formą aliejumi.
2. Kokoso aliejų ištirpinti mažame puode, sudėti šokoladą ir riešutų sviestą (arba tahini). Ištirpinti ir gerai sumaišyti, tuomet atidėti.
3. Į dubenį mušti kiaušinius ir suberti cukrų. Elektriniu plaktuvu plakti kol kiaušiniai išsipūs, pašviesės.
4. Švelniai įmaišyti šokolado mišinį į kiaušinių masę naudojant mentelę. Suberti kakavos miltelius, kokoso drožles ir maltus migdolus. Švelniai maišyti kol masė taps vienalytė. Supilti masę į paruoštą kepimo formą.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, tuomet apsukti pyragą, kad tolygiai iškeptų, ir kepti dar 8 min. Išimti iš orkaitės ir leisti pyragui atvėsti formoje mažiausiai 2 val vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve.
6. Atsargiai išimti pyragą iš formos. Patiekti kambario temperatūros, kad būtų geriausias rezultatas. (Jei pyragas buvo laikomas šaldytuve, prieš patiekiant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų).
7. Patiekiant galima aplieti šokoladu ar papuošti uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.