Šokoladinis braunis su riešutų sviestu – tobulas desertas sodrių, sunkių desertų mėgėjams. Apačioje – sodrus, drėgnas braunio pagrindas, virš jo – švelnus, kremiškas riešutų sviesto sluoksnis. Galiausiai viską vainikuoja aksominis šokoladinis ganašas. Desertas, kuris maloniai nustebins kiekvienu kąsniu.
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu: receptas
Tobulas pasirinkimas, kai norisi ko nors ypatingo, bet jaukaus ir neperkrauto – skanėstas, kuris greitai taps vienu mėgstamiausių.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 80 g kvietinių miltų
- 150 g cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 50 g saulėgrąžų aliejaus
- 55 g sviesto
- 120 g juodo šokolado
- 15 g kakavos kepiniams
- Žiupsnis druskos
- 1/4 arb. š. kepimo miltelių
- 2 arb. š. vanilės
Kremui: - 160 g glotnaus riešutų sviesto
- 30 g cukraus pudros
- 30 g minkšto sviesto
- 0.5 arb. š. vanilės
- Žiupsnis druskos
Šokolado ganašui: - 140 g juodo šokolado
- 120 g grietinėlės (30% riebumo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti kiaušinius, suberti visą cukrų, vanilę, aliejų ir šluotele gerai išmaišyti.
2. Ištirpinti šokoladą su sviestu, tuomet sudėti kakavą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Šokoladą supilti į kiaušinio ir cukraus mišinį. Viską išmaišyti.
4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sudėti į tešlą ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Labai svarbu nepermaišyti!
5. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Likus 5 min iki kepimo pabaigos, vis patikrinti mediniu pagaliuku įsmeigus į vidurį – jeigu pagaliukas aplipęs trupiniais – braunis iškepęs.
6. Kremui paruošti dubenyje su šluotele iki vientisos masės suplakti riešutų sviestą, cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir druską. Atidėti.
7. Ganašui paruošti puode pašildyti grietinėlę iki beveik virimo, sudėti šokoladą, nukelti nuo kaitros ir uždengti 5 min. Tuomet viską išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
8. Palaukti kol iškeptas braunis visiškai atvės. Tuomet ant jo užtepti riešutų sviesto kremą ir dėti 15-30 min į kamerą.
9. Ištraukus iš kameros apibarstyti skaldytomis kakavos pupelėmis (nebūtina) ir tolygiai paskirstyti šokoladinį ganašą.
Dėti į šaldytuvą iki tol kol viršus sustings.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.