Šokoladiniai triufeliai su marcipanu – šie triufeliai su šokoladu ir marcipanu yra saldus ir elegantiškas desertas, pasižymintis intensyviu šokolado ir subtilių prieskonių skonių deriniu.
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu: receptas
Tai idealus desertas, skirtas pasimėgauti su draugais arba šventinėms progoms, kai norisi kažko ypatingo ir išskirtinio.
Ingredientai:
Ganašui:
- 200ml pieno arba grietinėlės (pilno riebumo)
- 1 cinamono lazdelė (sutrupinta)
- pusė muskato riešuto (tarkuoto)
- 75g muskovado cukraus
- 300 g tamsaus šokolado (geriausia 62% arba riebesnio)
- 5 arb. š. brendžio
- 100 g marcipano
Šokolado masei: - 100 g kakavos miltelių
- 100 g pudros cukraus
- 25 g maltos cinamono
- 10 g maltos muskato riešuto
- 400 g tamsaus šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti ganašą: į puodą supilti pieną arba grietinėlę, berti prieskonius ir cukrų, ir užvirti. Sudėti smulkintą šokoladą į atsparų karščiui indą. Užkaitųsį prieskoninį pieną perkošti per smulkų sietą ir supilti ant šokolado. Maišyti kol masė taps lygi. Tuomet įpilti brendžio ir vėl maišyti. Supilti į plastikinį indą ir atvėsinti šaldytuve apie 1 val arba kol masė sutirštės.
2. Iš marcipano suformuoti mažas rutuliukus, dydžiu panašius į lazdyno riešutą. Apvolioti marcipano rutuliukus sutirštėjusiame ganaše ir išdėlioti ant padėklo ar lėkštės.
3. Paruošti šokolado masę: į dubenį suberti kakavos miltelius, pudros cukrų, cinamoną ir maltą muskato riešutą.
4. Paruošti tamsų šokoladą: jį susmulkinti į mažus gabalėlius ir lėtai tirpinti dubenyje virš karšto, bet ne verdančio vandens puodo. Įdėti maisto termometrą ir kaitinti, kol temperatūra pasieks 43 C. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti iki 35 C. Dabar šokoladas paruoštas naudojimui.
5. Panardinti kiekvieną triufelį į ištirpintą, temperuotą šokoladą ir apvolioti kakavos miltelių mišinyje, kol trufelis bus visiškai paslėptas. Išdėlioti lėkštėje.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.