Šokoladiniai sausainiai – receptas skirtas tiems, kurie nori sausainių, bet nenori kepti didelio jų kiekio. Iš nurodytų ingredientų iškepsite du didesnius arba keturis mažesnius sausainius. Tobulai sodrūs ir šokoladiniai, sukurta visiems šokolado gerbėjams.
Šokoladiniai sausainiai: receptas
Tobuli prie kavos puodelio, pasimėgavimui ramia akimirka.
Ingredientai:
- 50 g miltų (jei reikia, be glitimo)
- 10 g kakavos miltelių
- ⅛ arb. š. kepimo miltelių (jei reikia, be glitimo)
- ⅛ arb. š. sodos
- ⅛ arb. š. jūros druskos
- 50 g minkšto sviesto (arba augalinio kepimo mišinio, jei norisi veganiško varianto)
- 25 g cukraus
- 15 g minkšto tamsaus rudojo cukraus
- ¼ arb. š. vanilės ekstrakto
- 25 g tamsaus šokolado gabalėlių
- ¼ arb. š. jūros druskos dribsnių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir smulkią jūros druską.
3. Šiek tiek didesniame dubenyje intensyviai išsukti sviestą, abu cukrus ir vanilę nedideliu mediniu šaukštu, kol masė taps kreminė (taip pat galima plakti rankiniu plaktuvu).
4. Į plaktą sviesto ir cukraus masę įmaišyti vieną didesnį šaukštą sausųjų ingredientų ir švelniai įmaišyti šaukštu. Tada dar maždaug 3 dalimis įmaišyti likusius sausus ingredientus. Kai visi miltai susimaišys, išmaišyti stipriau, kol tešla taps sodriai rudos spalvos. Tuomet įmaišyti šokolado gabalėlius.
5. Pasverkite tešlą ir padalinkite į dvi lygias dalis – nereikia būti visiškai tiksliems, keli gramai į vieną ar kitą pusę neturės reikšmės. Iš kiekvienos dalies suformuoti storą, apie 7 cm skersmens paplotėlį ir dėti ant kepimo skardos, paliekant bent 10 cm tarpelius – kepant sausainiai išsiplės.
6. Ant kiekvieno sausainio užbarstyti po ⅛ šaukštelio jūros druskos dribsnių ir kepti apie 12 min, kol viršus pradės trūkinėti. Po 10 min jie dar bus visai lygūs, bet per likusias dvi minutes suskils.
7. Kai paviršius suskyla, sausainiai jau iškepę. Jie vis dar bus labai minkšti – atrodys lyg neiškepti – tačiau sausainius jau reikia traukti iš orkaitės.
8. Išimti skardą iš orkaitės, sausainių nejudinti 5 min. Tada atsargiai mentele perkelti juos ant grotelių. Dėl geriausio skonio palaukti dar 10 min prieš paragaujant.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.