Ingredientai:
400-600 g sausainių (pvz. gaidelis)
300 g skrudintų žemes riešutų (gali būti ir sūdyti)
1 indelis kondensuoto pieno
250 g sviesto
Karamelei:
300 g cukraus
200 ml grietinėlės
Glazūrai:
1 šaukštas kakavos
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
50 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas:Sausainius sutrupinti, supilti riešutus. Viską užpilti kondensuotu pienu ir ištirpintu sviestu.
Išvirti karamelę: cukrų ištirpinti, kol paruduos, nuimti nuo ugnies ir labai atsargiai supilti grietinėlę, pastoviai maišant. Pavirti ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Pasiruošti glazūrą: tam skirtus ingredientus sudėti į vieną indą ir užvirti, pastoviai maišant. Pavirti kokią minutę, kol sutirštės.
Pusę pyrago pagrindo sudeti į formą, gerai viską suspausti. Užpilti karamele, ant viršaus uždėti likusį pyrago mišinį. Viską gerai paspausti. Pyragą papuošti paruošta glazūra. Palikti porai valandu, kad viskas gerai įsigertu.
Skanaus!