Sluoksniuotos tešlos kąsneliai – puikus užkandis šventei ar jaukiam vakarui su draugais. Du skirtingi įdarai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai: receptas
Puikiai tinka patiekti karštus tiesiai iš orkaitės arba šaltus kaip užkandį prie taurės mėgstamo gėrimo.
Ingredientai:
Pagrindui:
- šiek tiekmiltų (pabarstyti)
- 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
Pomidorų ir pesto kąsneliams:
- 1 kiaušinio (išplakto)
- 2 valg. š. pesto padažo
- 9 vyšniniai pomidorai
- 125 g mini mocarelos rutuliukų
- Kelios šakelės baziliko (nebūtina)
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Vytinto kumpio kąsneliams:
- 1 svogūnas
- 150 ml grietinės
- 70 g vytinto kumpio (susmulkinto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Stalviršį lengvai pabarstyti miltais ir išvynioti sluoksniuotą tešlą. Supjaustyti tešlą į mažus, vienodo dydžio kvadratėlius. Sudėti kvadratėlius ant kepimo skardų ir kiekvieną jų patepti plakto kiaušinio sluoksniu, ypač kraštus.
3. Pesto užkandėlių paruošimui: šaukšteliu į pusės kvadratėlių vidurį įdėti truputį pesto. Ant viršaus uždėti po ketvirtį mocarelos kamuoliuko ir ketvirtį pomidoro. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Vytinto kumpio užkandėlėms: plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną sudėti į dubenį ir gausiai pasūdyti (druska padeda sušvelninti svogūno aštrumą ir pradeda jį minkštinti). Šaukšteliu į kiekvieno likusio kvadratėlio vidurį dėti šiek tiek grietinės. Svogūną nuskalauti po tekančiu vandeniu, gerai nusausinti. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėti šiek tiek svogūno. Vytintą kumpį tolygiai paskirstyti tarp kvadratėlių.
5. Abiejų rūšių užkandėles kepti apie 15 min, kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.
6. Pomidorų užkandėles, jei norisi, galima papuošti baziliko lapeliu. Jos skaniausios karštos. Užkandėles su vytintu kumpiu galima tiekti tiek karštas, tiek šaltas.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.