Silkė su varškės sūriu, svogūnu ir kmynais dažnam skamba kaip neįmanomas derinys, tačiau visi, kas paragavo šio patiekalo, tikrai liko sužavėti. Kiek atsimenu didžiąsias šventes, taip paruošta silkė visuomet būdavo ant stalo. Labiausiai ji patikdavo giminaičiams iš Vilniaus, todėl, kad tokios silkės nė su žiburiu tame mieste ant stalų nebūdavo.
Šis ypatingas skonis, mano manymu, slypi ne tik puikiame ingredientų derinyje, bet ir kruopščiai parinktuose produktuose. Aš pati visuomet naudoju silkę su galva, kurią pasiruošiu pati ir tikrai naminį varškės sūrį.
Jeigu norite išskirtinio, tačiau nebrangaus patiekalo ant savo Kūčių stalo – tikrai rekomenduoju išbandyti šį nuostabų silkės receptą. Būkite tikri, neįprastas skonių derinys paskatins jį kartoti dar ir dar kartą.
Šis receptas – tarsi maža kulinarinė kelionė į vaikystę, primenanti šiltas šeimos šventes ir artimųjų šypsenas. O kas žino, galbūt ir jūsų šeima šį patiekalą įtrauks į savo tradicinių Kūčių patiekalų sąrašą? Nepamirškite pasidalinti savo įspūdžiais!
Silkė su varškės sūriu, svogūnais ir kmynais
Silkė su varškės sūriu, svogūnais ir kmynais – tai kišenei itin draugiškas, tačiau savo skoniu užburiantis patiekalas. Vos keli ingredientai ir trumpas paruošimo laikas padės sukurti įstabų ir išskirtinį rezultatą.
Jums reikės:
- 2-3 Silkių filė juostelės (gali būti šviežia, pačių pasiruošta silkė arba silkių filė marinuota aliejuje)
- 1 vidutinis svogūnas
- 150-200 g. naminio varškės sūrio (ne saldaus)
- Saujelė kmynų pabarstymui
- 2,5 v.š. majonezo
- 2,5 v.š. grietinės
- Aliejaus (pašlakstymui ant silkės)
Kaip gaminti?
- Supjaustykite pasiruoštą silkę išilgais gabaliukais ir sudėkite į norimą silkinę.
- Jeigu silkė yra paprasta, be aliejaus, tuomet ant silkinėje esančios silkės užpilkite aliejaus. Puikiai tinka saulėgrąžų.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir dedame jo sluoksnį ant silkės bei pabarstome kmynais.
- Atskirame indelyje sumaišome grietinę su majonezu ir užtepame kaip dar vieną sluoksnį ant jau sudėtų ingredientų.
- Ant viršaus sutarkuojame varškės sūrio sluoksnį.
Patarimai:
- Tam, kad silkė ir kiti ingredientai susijungtų į skonių visumą rekomenduojame rinktis paprastą silkę be jokių prieskonių.
- Visus ingredientus dedame tarsi sluoksnius, panašiai kaip silkė pataluose recepte. Taip būsite tikri, kad visi produktai bus juntami kiekviename kąsnyje.
- Varškės sūrio kiekis recepte yra apytikslis. Jeigu norite, kad sūrio sluoksnis uždengtų visą patiekalą – tarkuokite jo daugiau, jeigu norite sūrio tik tiek, kad būtų juntamas skonis, be abejonės, jo reikės mažiau.
- Valgyti rekomenduojame su duona, tačiau taip pat skanu bus ir su bulvėmis.
Šis neįprastas, bet nuostabus skonių derinys, tikiu, jus taip pat sužavės! Šis receptas – daugiau nei tik patiekalas; tai kulinarinė tradicija, kurią galite tęsti ir savo šeimoje. Išbandykite, ir galbūt būtent ši silkė taps jūsų Kūčių stalo puošmena ir šiltų prisiminimų dalim kaip ir mano šeimoje.