Raudonojo aksomo tortas – tai šventiškas ir vizualiai įspūdingas tortas, išsiskiriantis sodria spalva, švelniu kakavos skoniu ir drėgnu, puriu biskvitu.
Raudonojo aksomo tortas: receptas
Tortas idealiai tinka gimtadieniams, šventėms ar bet kokiai progai, kai norisi nustebinti svečius tiek išvaizda, tiek skoniu.
Ingredientai:
Pyragui:
- 250 g sviesto (minkšto)
- 300 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 50 g kakavos miltelių
- 1 arb. š. raudonos spalvos maistinių dažų (želinių)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. migdolų ekstrakto
- 300 g miltų
- 240 ml pasukų
- 1 valg. š. baltojo acto
- 1 arb. š. sodos
Kreminio sūrio glajui:
- 100 g sviesto (minkšto)
- 600 g cukraus pudros
- 250 g riebios kreminės varškės
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo formą patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir cukrų. Plakti kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti kakavą, raudonus maistinius dažus, vanilės ir migdolų ekstraktus.
3. Suberti pusę miltų ir žiupsnelį druskos, išmaišyti. Tada supilto pusę pasukų ir vėl išmaišyti. Kartoti su likusiais miltais ir pasukomis.
4. Kai tešla taps vientisa ir glotni, actą sumaišyti su soda ir nedelsiant supilti į tešlą. Išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo formą. Išlyginti paviršių ir kepti apie 40 min.
5. Išėmus biskvitą iš orkaitės palikti jį atvėsti formoje 10 min, tada perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
6. Kol pyragas vėsta – paruošti glajų: išplakti sviestą su cukraus pudra. Tuomet įmaišyti kreminį sūrį ir vanilės ekstraktą.
7. Kai biskvitas atvės – nupjauti nelygų viršutinį sluoksnį, perpjauti į tris biskvitus ir pertepti kiekvieną sluoksnį kremu.
8. Glajumi galima pertepti tik sluoksnius, tačiau taip pat galima ir pptepti visą pyrago viršų ir šonus. Papuošti šviežiomis uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.