Jums reikės:
Tešlai:
100 gr. sviesto
375 gr. miltų
pusė stiklinės vandens
žiupsnelis druskos
2 paprikos
svogūnas
3 skiltelės česnako
mėgstamų vištienos prieskonių, druskos
100 gr. sviesto
375 gr. miltų
pusė stiklinės vandens
žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 paprikos
svogūnas
3 skiltelės česnako
mėgstamų vištienos prieskonių, druskos
Užpilui:
150 gr. tarkuoto sūrio
5 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
Kaip gaminti:
Gabaliukais supjaustytą sviestą sudedame į miltus, įberiame šiek tiek druskos ir įpilame pusę stiklinės vandens. Išminkome tešlą ir įdedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Kol tešla šąla, kubeliais supjaustome paprikas, svogūną ir susmulkiname česnaką. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę su trupučiu riebalų sudedame mėsą ir apkepame. Tuomet sudedame daržoves ir dar truputį pakepame.
Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiojame ir ja išklojame skardos dugną ir šonus. Paliekame dar pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje. Ant tešlos tolygiai paskleidžiame įdarą. Atskirai išplakame kiaušinį, pieną ir sūrį ir gautą mišinį supilame ant pyrago. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, tada uždengiame folija ir pakepame dar 20 min.
Skanaus!