Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai – puikus pusryčių, pietų ar vakarienės patiekalas! Lengva pagaminti, skanu ir sotu.
Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai: receptai
Iš nurodytų ingredientų paruošite sočią pusryčių porciją vienam asmeniui ar dvi mažesnes porcijas. Kepant elektrinėje vaflių/blynų keptuvėje geriausias indikatorius, kada blyną jau reikia traukti – nebematote kylančių garų, kadangi šiame recepte yra mažiau miltų, tešla bus pakankamai drėgna, reikia duoti pakankamai laiko blynui iškepti, kitaip jis prilips prie keptuvės dangos.
Ingredientai:
- 1 vnt. nedidelės cukinijos (apie 170 g)
- 180 g varškės
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g kukurūzų miltų
- persilado prieskonių
- druskos
- jogurto ir raudonėlio patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Cukiniją stambiai sutarkuoti.
2. Sumaišyti su varške, kiaušiniu, miltais ir prieskoniais iki vientisos masės. Tešla bus gana lipni.
3. Įkaitinti elektrinę vaflinę ir vaflius kepti 5-7 minutes, kol iš vaflinės nebekils garai.
4. Blynus skanu patiekti su jogurtu, pabarsčius džiovintu raudonėliu. Skanaus!
Cukinijų ir varškės vaflių receptu su redakcija pasidalino Aurelija iš tinklaraščio „Rožinis avokadas”. Dar daugiau jos puikių receptų galite rasite jos Instagram paskyroje.