Picos skonio suktinukai – tai gardus bei nesudėtingas užkandis, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Traški tešla ir gardus, šiek tiek itališkus skonius primenantis įdaras su sūriu ir prieskoniais puikiai dera tarpusavyje.
Picos skonio suktinukai: receptas
Suktinukus paprasta paruošti iš anksto ir iškepti prieš pat patiekiant – jie skanūs ir šilti, ir atvėsę.
Ingredientai:
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 1½ valg. š. kečupo
- 1 arb. š. džiovintų bazilikų
- ½ arb. š. česnako granulių
- 375 g sluoksniuotos tešlos
- 175 g tarkuoto mocarelos ir čederio sūrių mišinio
- 1 kiaušinis (išplaktas)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi. Sluoksniuotą tešlą atšildyti kambario temperatūroje.
2. Sumaišyti pomidorų tyrę, kečupą, bazilikus ir česnako granules. Ant sluoksniuotos tešlos paskleisti pomidorų mišinį, paliekant nedidelį kraštą abiejuose ilguosiuose šonuose. Ant viršaus pabarstyti tarkuoto sūrio, o vieną iš ilgųjų kraštų patepti šiek tiek išplaktu kiaušiniu.
3. Pradedant nuo nepatepto krašto susukti tešlą į vyniotinį. Perkelti vyniotinį ant kepimo skardos (jei reikia, galima perpjauti pusiau), tuomet dėti į šaldytuvą 20 min, kad sutvirtėtų.
4. Po 20 min išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti vyniotinį riekėmis. Jas sudėti ant kepimo skardos ir vėl dėti į šaldytuvą dar 20 min.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
6. Riekeles patepti išplaktu kiaušiniu ir kepti apie 15 min, kol gražiai apskrus, o sūris ims burbuliuoti. Išėmus leisti atvėsti 5 min ant skardos, tuomet perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.