Persikų pyragas – šis šiltas, kvapnus persikų pyragas su trupininės tešlos viršumi yra tikrų vasaros skonių kupinas desertas, kuris sušildys tiek širdį, tiek namus. Sultingi, prinokę persikai, pagardinti citrina ir ruduoju cukrumi, kepant karamelizuojasi ir tampa ypatingai kvapnūs.
Persikų pyragas: receptas
Patiekiamas šiltas, su ledais arba plakta grietinėle, šis pyragas tampa puikiu desertu bet kokiai progai – nuo jaukios vakarienės iki šventinio savaitgalio.
Ingredientai:
Įdarui:
- 8 persikai
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 3 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 1 citrinos žievelė ir sultys
- cukraus pudros pabarstymui
- vanilinių ledų arba grietinėlės patiekimui
Viršutiniam sluoksniui:
- 225 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. maltos cinamono
- žiupsnelis druskos
- 85 g sviesto (šalto)
- 150 ml pieno (riebaus)
- 1½ arb. š. vanilės ankšties pastos (arba vanilės ekstrakto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Patepti sviestu kepimo formą ir sudėti griežinėliais pjaustytus persikus. Mažame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą, rudąjį cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Pabarstyti šiuo mišiniu persikus ir rankomis viską lengvai išmaišyti. Užpilti citrinos sultimis.
3. Norint paruošti viršutinį sluoksnį dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 4. Sudėti sviestą ir pirštais trinti kol neliks stambių gumuliukų (arba tam panaudoti virtuvinį kombainą). Atsidėti vieną šaukštą pieno, likusį pieną sumaišyti su vanilės pasta.
5. Supilti pieno ir vanilės mišinį į miltus ir greitai išmaišyti. Masė turi būti drėgna, minkšta, primenanti bandelių tešlą. Šaukštu suformuoti 8 kupinus tešlos kauburėlius ir sudėti ant vaisių. Lengvai aptepti viršų likusiu pienu.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30–35 min, kol persikai ims burbuliuoti, o tešla taps traški, aukso spalvos ir pilnai iškepusi.
7. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti karštą pyragą su ledais arba plakta grietinėle.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.