Pavasariškai žali blynai – šie purūs ir minkšti špinatų blyneliai išsiskiria ryškia spalva ir subtiliu skoniu. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Maloniai derantys su sviestu ir tarkuotu sūriu, blynai gali būti papildyti ir kitais mėgstamais priedais.
Pavasariškai žali blynai: receptas
Lengva tekstūra ir švelnus aromatas sukuria puikią pusiausvyrą tarp maistingumo ir skonio, o paprastas paruošimas leidžia mėgautis blynais be didelių pastangų.
Ingredientai:
- 100 g špinatų (arba smulkių salotų lapų)
- 250 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 275 ml pieno
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 1–2 valg. š. aliejaus (tinka bet koks kepimo aliejus)
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Patiekimui: sviestas ir tarkuotas sūris (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti špinatus, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius ir pieną į maisto smulkintuvą. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais, tada sutrinti iki kuo lygesnės masės.
2. Didelės keptuvės dugną lengvai patepti aliejumi ir kaitinti ant silpnos ugnies. (Maža kaitra padės išlaikyti blynelių žalią spalvą.)
3. Į keptuvę įpilti tris mažus samtelius tešlos, paliekant tarp jų tarpelius. Blyneliai turėtų pamažu išsiplėsti. Kepti 1½–2 min, kol jie šiek tiek iškils, paviršiuje pasirodys burbuliukai ir tešla atrodys beveik sausa. Atsargiai apversti ir kepti dar minutę iš kitos pusės.
4. Iškeptus blynelius perkelti į pašildytą lėkštę, uždengti folija ir sausu rankšluosčiu, kad išlaikytų šilumą. Taip pat iškepti likusius blynelius, kiekvieną kartą lengvai patepant keptuvę aliejumi. Jei tešla per daug sutirštėja, įmaišyti šiek tiek papildomo pieno.
5. Patiekti blynelius pagardintus sviestu ir tarkuotu sūriu. Ar kitais mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.