Paprastai paruošiamos bulvių salotos – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui, nes salotos yra lengvai derinamos su įvairiais mėsos ar žuvies patiekalais. Atvėsintos jos tampa dar aromatingesnės, o kiekvienas kąsnis pasižymi subalansuotu skoniu ir malonia tekstūra.
Paprastai paruošiamos bulvių salotos: receptas
Prieš patiekiant galima papuošti šviežiais krapais ar laiškiniais česnakais, suteikiant papildomo aromato ir gaivumo.
Ingredientai:
- 5 bulvės (didesnės)
- 3 kiaušiniai (dideli)
- 3 saliero kotai
- ½ svogūno (didelio)
- 6 vnt. marinuotų agurkėlių
- ¼ stiklinės majonezo
- 1 valg. š. garstyčių
- ¼ arb. š. česnakinės druskos
- ¼ arb. š. salierų druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį. Sudėti bulves ir virti apie 15 min, kol suminkštės, bet išliks tvirtos.
2. Bulves nukošti, atvėsinti, nulupti ir supjaustyti.
3. Kol bulvės verda, į nedidelį puodą sudėti kiaušinius, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti.
4. Nukelti nuo kaitros, uždengti ir palikti karštame vandenyje 10–12 min.
5. Kiaušinius išimti, atvėsinti, nulupti ir smulkiai supjaustyti.
6. Dideliame dubenyje sumaišyti bulves, kiaušinius, smulkiai pjaustytus salierus, sukapotus svogūnus, gabaliukais pjaustytus marinuotus agurkėlius, majonezą, garstyčias, česnakinę ir salierų druską bei pipirus.
7. Gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą, kol atvės ir skoniai susimaišys.
Recepto šaltinis: https://www.allrecipes.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.