Po audringos šventinės nakties daugelis žmonių ieško veiksmingų būdų, kaip greitai atsikratyti pagirių. Skirtingose pasaulio šalyse yra savų patikrintų receptų, padedančių atsigauti po išgertuvių. Nors mokslininkai nerekomenduoja ryte vartoti alkoholinių gėrimų, kai kurie liaudiški metodai vis dar populiarūs. Sužinokite, koks pagirių maistas populiarus skirtingose šalyse.
Prancūzija: „Kruvinoji Merė“
Prancūzai puikiai žino, kaip kovoti su pagiriomis. Jie dažnai renkasi klasikinį „Kruvinojo Merio“ kokteilį, kuris susideda iš pomidorų sulčių, degtinės, citrinos, tabasko padažo, druskos, pipirų ir Vorčesterio padažo. Nors šis metodas nėra pats sveikiausias, daugelis tikina, kad jis padeda sumažinti pagrindinius pagirių simptomus. Vis dėlto, tokį „gydymą“ verta rinktis tik tada, kai nereikia vykti į darbą.
Pagirių maistas Danijoje: Flæskestegssandwich – sotus ir riebus pasirinkimas
Danai turi savąjį būdą atsikratyti pagirių – Flæskestegssandwich. Tai didžiulis sumuštinis su kepta arba orkaitėje kepta kiauliena. Be to, į jį dedama traškių lašinių juostelių, marinuotų agurkų, raudonųjų kopūstų ir aštraus majonezo. Šis maistingas ir kaloringas sumuštinis dažnai valgomas po švenčių tiek gatvės užkandinėse, tiek kavinėse.

Didžioji Britanija: paprasta ir greita skrebučių su sūriu versija
Britai pagirių rytą renkasi skrebučius su sūriu. Šį patiekalą lengva paruošti namuose – tereikia paskrudinti duoną, patepti ją sviestu ir aštriąja garstyčia, apibarstyti tarkuotu sūriu ir trumpai pašauti į orkaitę. Per kelias minutes gaunamas skanus ir riebus užkandis, kuris, pasak vietinių, padeda sumažinti pagirių poveikį.
Pagirių maistas Tailande: deginanti ryžių košė khao tom kui
Tailandas garsėja ne tik savo naktiniu gyvenimu, bet ir įvairiais aštriais patiekalais, kurie padeda atsigauti po vakarėlių. Vienas populiariausių pasirinkimų – khao tom kui, labai aštri ryžių košė, kuri patiekiama su įvairiais priedais. Tai gali būti troškinta mėsa ar aštrios salotos. Tailando gyventojai tiki, kad deginantis maistas pagreitina medžiagų apykaitą ir padeda organizmui greičiau atsikratyti alkoholio poveikio.
Australija: maistingi avokadų skrebučiai su keptu kiaušiniu
Australai mėgsta sveikus pusryčius, todėl jų pagirių maistas – avokadų skrebučiai su keptu kiaušiniu. Šis patiekalas turi daug vitaminų, įskaitant vitaminą A iš kiaušinių ir kalį iš avokado, kurie yra būtini organizmui po alkoholio vartojimo. Be to, toks pusryčių variantas yra lengvai virškinamas ir suteikia energijos visai dienai.
Nors kiekviena šalis turi savo tradicinius pagirių „gydymo“ būdus, svarbiausia nepamiršti, kad geriausias būdas išvengti pagirių – saikingas alkoholio vartojimas ir pakankamas vandens kiekis šventės metu. Tačiau jei jaučiatės prastai, išbandyti vieną iš šių patiekalų gali būti ne tik naudinga, bet ir įdomi kulinarinė patirtis!
Šaltinis: https://edition.cnn.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.