Paella receptas – nacionalinis ispanų patiekalas jūsų stalui receptas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar vakarėliui. Jame derinamos klasikinės Viduržemio jūros skonio natos su lengvai randamais ingredientais.
Paella receptas
Paella puikiai tinka draugų vakarėliui namuose. Nustebinsite draugus ir palepinsite juos nauju skoniu.

Ingredientai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis
- 1 šaukštelis rūkyto paprikos prieskonio
- 300 g ilgagrūdžių ryžių (arba paelijos ryžių, jei turite)
- 1 l vištienos arba daržovių sultinio
- 400 g konservuotų pomidorų
- 150 g žirnelių (šviežių arba šaldytų)
- 300 g jūros gėrybių mišinio (krevetės, midijos ir pan.)
- Šviežių petražolių papuošimui
- Citrinos skiltelės patiekimui
Paruošimas
- Kepti daržoves
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ar paelijos puode. Sudėkite svogūną, česnaką ir papriką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės taps minkštos ir lengvai auksinės spalvos. - Įmaišykite prieskonius ir ryžius
Į daržovių mišinį suberkite rūkyto paprikos prieskonį ir ryžius. Gerai išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi. - Pridėkite skysčius ir troškinkite
Supilkite sultinį ir konservuotus pomidorus. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir palikite troškintis ant lėtos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai beveik išvirs. - Įdėkite žirnelius ir jūros gėrybes
Įmaišykite žirnelius ir jūros gėrybių mišinį. Uždenkite keptuvę ir virkite dar 5–10 minučių, kol jūros gėrybės bus paruoštos ir ryžiai minkšti. - Patiekite
Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltelėmis.
Naudingi patarimai
- Jei neturite jūros gėrybių mišinio, galite naudoti tik krevetes arba vištieną kaip alternatyvą.
- Eksperimentuokite su prieskoniais – įdėkite šiek tiek šafrano, jei norite autentiškesnio skonio.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/