Nekeptas sūrio pyragas – tikras malonumas tiems, kurie mėgsta lengvus ir švelnius desertus. Kreminis sūris ir maskarponė suteikia pyragui ypatingą lengvumą ir švelnumą, o sausainių pagrindas su sviestu sukuria tobulą kontrastą su švelnia konsistencija.
Nekeptas sūrio pyragas: receptas
Šis pyragas yra itin universalus, todėl jį galima papuošti įvairiais priedais: šviežiomis uogomis, šokoladu, karamelės arba riešutų gabaliukais, priklausomai nuo jūsų skonio.
Ingredientai:
- 200 g sausainių
- 75 g nesūdytos sviesto
- 400 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
- 300 g maskarponės (kambario temperatūros)
- 200 g cukraus pudros
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainius sudėti į užspaudžiamą maišelį. Išspausti visą orą ir uždaryti maišelį. Su kočėlu susmulkinti sausainius iki trupinių.
2. Ištirpinti sviestą dideliame puode. Supilti sausainių trupinius į sviestą ir gerai išmaišyti, kol viskas gerai susimaišys. Šią sviestinę trupinių masę perkelti į tortą formą ir paskleisti ant dugno šiek tiek paspaudžiant. Formą perkelti į šaldytuvą, kol kremas bus paruoštas.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį ir maskarponę. Naudojantis elektriniu plaktuvu, plakti kol masė taps švelni ir puri. Po truputį berti cukraus pudrą ir maišyti, kad viskas gerai susijungtų. Galiausiai įmaišyti vanilę. Mišinys turėtų būti labai švelnus ir pūrus.
4. Kremą supilti ant sausainių pagrindo ir švelniai išlyginti paviršių mentele. Uždengti plėvele ir šaldyti šaldytuve bent 4 val.
5. Prieš patiekiant papuošti mėgstamomis uogomis ir mėtos lapeliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.