Nekeptas sausainių ir varškės tortas – jeigu ieškote lengvai paruošiamo ir gardaus deserto, šis varškės tortas su sausainiais yra puikus pasirinkimas. Jis nereikalauja nei ilgo gaminimo, nei ypatingų įgūdžių – svarbiausia šiek tiek kantrybės, kol tortas sustings ir įgaus savo nepakartojamą skonį.
Nekeptas sausainių ir varškės tortas: receptas
Tobulas pasirinkimas šventiniam Velykų stalui. Jeigu norisi didesnio deserto, labai lengvai galima ingredientų kiekius padvigubinti ir deserto užteks dideliam kiekiui žmonių pavaišinti.
Ingredientai:
- 2 pakeliai sausainių (be priedų, po 160 g)
- 3 pakeliai varškės (po 180 g)
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 citrina
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Sauja šviežių aviečių (galima keisti aviečių uogiene ar šaldytomis uogomis)
Glajui: - 55 g sviesto
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 1 valg. š. kakavos
- 3 valg. š. grietinės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Į dubenį sudėti varškę.

3. Prie varškės sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų.

4. Rankiniu trintuvu viską gerai pertrinti, kad neliktų varškės gumuliukų.

5. Trinta varškė turi būti vientisa, kreminės konsistencijos.

6. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.

7. Ant dugno dėti sausainių sluoksnį.

8. Paskleisti per visą dugną varškės sluoksnį.

9. Vėl išdėlioti sausainių.

10. Tuomet vėl aptepti varškės kremu ir išdėlioti avietes. (Jeigu naudojama uogienė, tuomet tiesiog paskleisti ploną sluoksnį ant torto. Šaldytas uogas reikėtų atitirpinti, leisti šiek tiek nuvarvėti ir tuomet išdėlioti).

11. Išdėlioti dar vieną sausainių sluoksnį.

12. Ir tuomet jau sudėti likusį varškės kremą.

13. Viršutinis sluoksnis – sausainių. Susluoksniuotą tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

14. Glajui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti.

15. Prie sviesto suberti cukraus pudrą.

16. Tuomet suberti kakavą.

17. Galiausiai sudėti grietinę.

18. Viską labai gerai išmaišyti šluotele.

19. Glajus bus tirštas.

20. Sutvirtėjusį tortą išimti iš formos ir aptepti plonu sluoksniu paruoštu glajumi.

21. Apteptą tortą vėl perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.
22. Papuošti pagal norus ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė