Nekeptas mangų sūrio tortas – tikra atgaiva tiek akims, tiek gomuriui. Kreminis, lengvai tropinis sūrio pyragas su mango ir baltojo šokolado skoniais pakeri savo švelnia tekstūra ir subtiliai išreikštu skonių deriniu.
Nekeptas mangų sūrio tortas: receptas
Tai desertas, kuris ne tik papuoš bet kokį stalą, bet ir taps tikra vakaro pažiba – elegantiškas, išskirtinis ir nepaprastai gardus.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 180 g sausainių be priedų
- 90 g sviesto (ištirpinto)
- ½ arb. š. cinamono
- ¼ arb. š. malto kardamono
- 75 g baltojo šokolado
Įdarui:
- 6 g želatinos
- 350 g kreminio sūrio
- 75 g cukraus
- 1 arb. š. vanilės pastos
- 1 žaliosios citrinos žievelė (smulkiai nutarkuota)
- 300 g skardinė mango tyrės (arba sutrinti mangų puseles)
- 150 ml riebios grietinėlės (35–36 % riebumo)
Papuošimui:
- 2 g želatinos
- 150 g mango tyrės (trinto mango)
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 1 mangas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kepimo popieriumi iškloti 20 cm skersmens atsegamą torto formą.
2. Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių – tai galima padaryti įdėjus juos į maišelį ir padaužius kočėlu arba sutrupiti virtuviniu kombainu.
3. Ištirpintą sviestą supilti į dubenį, suberti sausainių trupinius, cinamoną ir kardamoną. Viską gerai išmaišyti. Masę tvirtai suspausti kepimo formos dugne, išlyginti šaukšto nugarėle ar plokščios stiklinės dugnu. Dėti į šaldytuvą 30 min, kol įdaras bus paruoštas.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinti karščiui atspariame dubenyje virš vos verdančio vandens puodo. Nukelti nuo kaitros ir palikti šiek tiek atvėsti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 5 min, kol išbrinks
5. Dideliame dubenyje išplakti kreminį sūrį, cukrų, vanilės pastą ir laimo žievelę, kol masė taps vientisa ir kreminė. Įmaišyti mango tyrę, ištirpintą baltąjį šokoladą ir pusę grietinėlės. Išplakti iki vientisos, glotnios masės.
6. Likusią grietinėlę pašildyti iki užvirimo (mikrobangėje ar mažame puode ant vidutinės kaitros). Želatiną šiek tiek pakaitinti kol ištirps (neužvirti) ir supilti į karštą grietinėlę. Išplakti, kol visiškai ištirps. Supilti į sūrio masę ir dar kartą gerai išmaišyti.
7. Masę supilti ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginti paviršių ir kelis kartus trinktelėkite formą į stalviršį, kad išeitų didesni oro burbuliukai. Uždengti ir dėti į šaldytuvą bent 4 val, o geriausia – per naktį, kol visiškai sustings.
8. Tuo metu paruošti viršutinį sluoksnį: želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palaukti kol išbrinks.. Pusę mango tyrės supilti į dubenį, įspausti žaliosios citrinos sulčių ir 2 šaukštus šalto vandens. Kitą mango tyrės pusę pašildyti beveik iki virimo, tada nukelti nuo kaitros. Želatiną pakaitinyi kol ištirps ir supilti į karštą tyrę. Išplakti kol visiškai įsimaišys, tada supilti mišinį su citrinos sultimis. Dar kartą išmaišyti ir supilti ant sustingusio torto viršaus tolygiai paskirstant. Vėl dėti į šaldytuvą 30–60 min, kol sustings.
9. Atsargiai nuimti bortelį ir nulupti kepimo popierių. Papuošti viršų mango griežinėliais , šviežiomis uogomis (jeigu norisi) ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.