Načos su malta mėsa ir pupelėmis – tai greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek savaitgalio vakarui, tiek jaukiam susibūrimui su draugais. Aštrūs, traškūs ir kupini skonio, načos maloniai nustebins savo kontrastais.
Načos su malta mėsa ir pupelėmis: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, neįpareigojančio ir tikrai skanaus.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 250 g maltos jautienos
- 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
- 1 arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 200 g skardinės juodųjų pupelių (be skysčio)
- 200 g kukurūzų tortilijų traškučių
- 150 g čederio sūrio (tarkuoto)
- 100 g vyšninių pomidorų
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Patiekimui: - 4 laiškiniai svogūnai
- kalendra (nebūtina)
- pjaustytos aitriosios paprikos (nebūtina)
- laimo skiltelės
- grietinė
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 3–5 min, kol suminkštės ir taps permatomas.
2. Padidinti kaitrą, sudėti maltą jautieną, pjaustytą papriką, kumino ir aitriųjų paprikų miltelius. Kepti 5–10 min, retkarčiais pamaišant, kol mėsa apskrus.
3. Sumažinti kaitrą iki vidutinės, įmaišyti juodąsias pupeles ir lengvai pamaišyti kol viskas sušils. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Kepimo indą ar skardą iškloti vienu sluoksniu tortilijų traškučių, ant jų sudėti pusę mėsos mišinio, tada pusę sūrio ir pusę per pusę perpjautų pomidorų. Pakartoti antrą sluoksnį su likusiais traškučiais, mėsa ir sūriu. Kepti orkaitėje 8–10 min, kol sūris išsilydys.
4. Išimti iš orkaitės, pabarstyti likusiais pomidorais, smulkintais laiškiniais svogūnais, kalendra ir čili (jei naudojama). Patiekti karštus su grietine ir laimo skiltelėmis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.