Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – tai skanus ir drėgnas desertas, kuris sužavės tiek savo skoniu, tiek išvaizda. Itin minkštas biskvitas, praturtintas morkomis ir riešutais, puikiai dera su tirštu, kreminiu sūrio kremu, kuris suteikia šiam tortui nepakartojamą švelnumą ir skonį.
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu: receptas
Tobulai minkštas, kvapnus ir aromatingas pyragas neabejotinai bus šventinio stalo puošmena. Jis tiesiog tobulas Velykų stalui.
Ingredientai:
- 200 g cukraus
- 140 g rudojo cukraus
- 300 ml aliejaus (neutralaus, pvz rapsų)
- 4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 2 arb. š. vanilės
- 280 g miltų
- 2 arb. š. sodos
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 arb. š. cinamono
- Žiupsnis druskos
- 350 g morkų (tarkuotų)
- 120 g graikinių riešutų + sauja riešutų papuošimui
Kremui: - 150 g sviesto (kambario temperatūros)
- 260 g kreminio sūrio
- 300 g cukraus pudros
- Šiek tiek vanilės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gamybai reikalingus ingredientus.

2. Į plakimo dubenį suberti cukrų, rudąjį cukrų ir supilti aliejų.

3. Įmušti visus kiaušinius ir supilti vanilę.

4. Viską plakti kol susijungs, apie 2 min.

5. Į dubenį suberti miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

6. Viską išplakti, kol gausis vientisa, šiek tiek tiršta tešla.

7. Tarkuotas morkas sudėti į tešlos dubenį.

8. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinti ir taip pat suberti į dubenį.

9. Viską išmaišyti, kol morkos ir riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.

10. Kepimo formą (24 cm dydžio) ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.

11. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir dėti kepti biskvitą. Kepti apie 70-75 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi būti švarus. Jeigu biskvitas per greitai ruduoja, viršų galima uždengti folijos lakštu.
12. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.

13. Kremui paruošti į plakimo dubenį sudėti kreminį sūrį.

14. Tuomet sudėti sviestą.

15. Šiek tiek paplakti, kol susijungs.

16. Suberti cukraus pudrą ir tuomet viską suplakti.

17. Išplaktas kremas turi būti gana tirštas. Jį perkelti į šaldytuvą kol atvės biskvitas.

18. Atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę.

19. Ant tortinės (ar lėkštės) dėti pirmąjį biskvitą ir aptepti keliais šaukštais paruošto kremo.

20. Tuomet uždengti antru biskvitu ir jį taip pat aptepti kremu.

21. Graikinius riešutus smulkiai sukapoti ir jais apiberti torto viršų.

22. Tortą perkelti į šaldytuvą, kad skoniai išryškėtų ir kremas sutvirtėtų. Ir tuomet patiekti ant šventinio stalo.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė