Moliūgo ir varškės blynai – minkšti ir skanučiai. Puiki idėja pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanu valgyti vienus, su mėgstamais padažais, recepto autorė rekomenduoja tiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškas – sunku atsispirti!
Moliūgo ir varškės blynai: receptas
Nesudėtingai paruošiami blynai pusryčiams, pietums ar vakarienei. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, jie pakeičiami avižiniai dribsniais, todėl tiks ir savo mityboje vengiantiems miltų.
Ingredientai:
- 300 g orkaitėje kepto sviestinio moliūgo
- 150 g varškės
- 1 vnt. kiaušinio
- 3-4 v.š. avižinių dribsnių
- druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Jeigu neturi kepto moliūgo, jį galite iškepti taip: moliūgą nuplaukite, supjaustykite riekėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (priklausomai nuo moliūgo gabaliukų dydžio), kol suminkštės – lengvai prasidurs šakute. Palikite atvėsti.
2. Blynams elektriniu trintuvu (blenderiu) ar galingoje kokteilinėje sutrinkite moliūgą, varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius ir druską.
3. Kepti vidutinėje kaitroje, keptuvėje, iš abiejų pusių.
4. Skanu patiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškais.
Receptu pasidalino Monika Stonkutė, dar daugiau jos puikių receptų galite rasti jos Instagram paskyroje.