Mielinė Velykų pynė su razinomis – tai tradicinis Velykų kepinys, kurio ruošimas gali tapti gražia šeimos tradicija – laukimo ir bendro kūrybinio proceso dalimi. Pynė puikiai dera su sviestu, uogiene ar tiesiog mėgstama kava. Tai kepinys, kuris tikrai taps dėmesio centru prie Velykų stalo ir maloniai papildys šventinį rytą.
Mielinė Velykų pynė su razinomis: receptas
Minkšta ir puri tešla, praturtinta razinomis ir sviestu, suteikia kepiniui ypatingą skonį, o švelnus saldumas primena pavasario atgimimo jausmą.
Ingredientai:
- 450 g miltų
- 250 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 55 g cukraus
- 50 g sviesto
- Žiupsnis druskos
- Didelė sauja razinų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Pieną pašildyti, kad būtų šiltas, bet ne karštas.

3. Į pieną suberti mieles ir šaukštelį cukraus.

4. Gerai išmaišyti, uždengti rankšluostėliu ir palikti apie 10-15 min.

5. Tuo tarpu į tešlos maišymo dubenį suberti miltus ir įberti žiupsnį druskos.

6. Prie miltų įmušti vieną kiaušinį.

7. Sviestą ištirpinti, atvėsinti ir supilti prie miltų.

8. Tuo tarpu mielės jau bus suputojusios.

9. Mieles supilti į dubenį su miltais.

10. Tešlos maišymo kabliu ant nedidelio greičio minkyti, kol viskas bus suminkyta į minkštą, vientisą tešlą (galima minkyti ir rankomis, ne mažiau nei 10 min.). Jeigu tešla pernelyg lipni, galima įberti dar šiek tiek miltų.

11. Į dubenį suberti razinas.

12. Dar kartą minkyti tešlą, kol razinos pasiskirstys tešloje.

13. Užminkytą tešlą uždengti ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų, apie 1,5-2 val.

14. Pakilusią tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalviršio.

15. Tešlą padalinti į dvi dalis. Šiek tiek paminkyti ir suformuoti pailgą ritinį ir jį padalinti į tris dalis, vieną galą palikti nepjautą.

16. Supinti pynę.

17. Pynės galą užspausti, kad neišsileistų. Taip pat supinti ir antrą tešlos dalį.

18. Paruoštas pynes perkelti į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

19. Į dubenėlį mušti antrą kiaušinį ir jį šiek tiek paplakti.

20. Kiaušinio plakiniu aptepti paruoštas pynes.

21. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir pynes kepti apie 15-20 min (tikslus laikas priklauso nuo naudojamos orkaitės).

22. Iškepusias pynes perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė