Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže – tai šiltas ir sotus patiekalas, kuriame susijungia puikūs skoniai. Puikus pasirinkimas norint vienu metu pagaminti didesnį kiekį maisto.
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže: receptas
Patiekalas, praturtintas šviežiais pomidorais ir aromatiniais prieskoniais, idealiai tinka patiekti su rudaisiais ryžiais, bolivinę balandą ar makaronais ir gaiviomis salotomis.
Ingredientai:
Mėsos kukuliams:
- 400g liesos jautienos faršo (5% riebalų)
- 2 raudonieji svogūnai
- 2 arb. šaukštai garstyčių
- 1 valg. š. džiovintų žolelių mišinio
- 1 valg. š. vorčesterio padažo
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
Padažui:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 raudonieji svogūnai
- 6 česnako skiltelės
- 450 g passatos (trintų pomidorų)
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 4 raudonosios paprikos (didelės)
- 4 pomidorai
- 2 šakelės šviežio rozmarino
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą patepti truputėliu alyvuogių aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti jautienos faršą, smulkiai kapotus svogūnus, garstyčias, džiovintas žoleles, vorčesterio padažą. Įberti druskos ir pipirų, ir gerai išmaišyti rankomis.
3. Suformuoti mažus mėsos kukulius. Sudėti juos į kepimo skardą ir kepti orkaitėje 15–20 min, kol jie lengvai paruduos.
4. Tuo tarpu paruošti padažą. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2–3 min, kol jie suminkštės. Sudėti traiškytą česnaką, uždengti ir kepti dar 5 min.
5. Supilti passatą, pagardinti druska ir pipirais, suberti maltą papriką ir pašildyti 1–2 min.
6. Į keptuvę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, gabaliukais pjaustytus pomidorus ir rozmarinus (be kotelių), išmaišyti, tada uždengti keptuvę ir troškinti žemoje kaitroje 15 min.
7. Sudėti mėsos kukulius ir troškinti 15 min ant labai žemos kaitros. Išjungti kaitrą ir leisti 10 min pastovėti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.