Matcha sausainiai – neatsivalgomai skanūs: tikėtina, kad jie patiks net tiems, kurie nėra didžiausia Matcha arbatos gerbėjai skystame pavidale.
Matcha sausainiai – neatsivalgomai skanūs: receptas
Ryškiai žali, labai pavasariški, pasakiško skanumo sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais. Akimirksniu išgaruos nuo stalo!
Ingredientai:
- 150 g kvietinių miltų
- 10 g matcha arbatos miltelių
- 0.5 a.š. kepimo sodos
- žiupsnio druskos
- 100 g sviesto
- 70 g balto cukraus
- 50 g rudo cukraus
- 1 vnt. didelio kiaušinio
- 70 g susmulkinto baltojo šokolado + papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia paruošiame sviestą: į puodą dedame sviestą ir kaitiname, kol susidarys nuosėdos, sviestas įgaus gintarinę spalvą ir pasklis riešutų aromatas. Palikti šiek tiek atvėsti.
2. Atskirai išmaišyti miltus, matcha, kepimo sodą, druską.
3. Sviestą labai gerai išmaišyti su cukrumi, kol visiškai susijungs. Įmušti kiaušinį ir dar kartą išmaišyti. Sudėti miltų mišinį ir išmaišyti mentele. Sudėti susmulkintą šokoladą ir lengvai išmaišyti, kad pasiskirstytų tešloje.
4. Formuokite 50-55 g tešlos rutuliukus. Valandą prieš kepant juos palaikiau šaldytuve (nebūtina).
5. Ant skardos išklotos kepimo popieriumi sudėti sausainius ir truputį paspausti.
6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, kol kraštais sutvirtės. Neperkepkite! Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti skardoje.
7. Ant dar karštų uždėti kelis smulkinto šokolado gabaliukus.
Šiuo puikiu sausainių receptu pasidalino Rugailė. Dar daugiau jos puikių receptų rasite jos Instagram paskyroje.