Šis kvapnus ir šiltas Marokietiškas vištienos troškinys sužavės jus savo skonių įvairove. Troškintas su aromatiniais prieskoniais, daržovėmis ir subtiliu saldžiarūgščiu akcentu, šis patiekalas puikiai tiks jaukiam šeimos pietų ar vakarienės stalui.
Marokietiškas vištienos troškinys
Marokietiškas vištienos troškinys ne tik išsiskiria nuostabiais skoniais, bet ir yra puikus maistinių medžiagų šaltinis. Baltymai iš vištienos, skaidulos iš avinžirnių ir vitaminai iš daržovių sudaro subalansuotą ir maistingą patiekalą.
Be to, šis troškinys lengvai pritaikomas – galite pridėti mėgstamų daržovių ar naudoti kitus džiovintus vaisius, kad patiekalas atitiktų jūsų skonį ir turimus ingredientus.

Ingredientai
- 1 kg vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 2 šaukšteliai maltų kmynų
- 2 šaukšteliai maltos kalendros
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės
- 1 šaukštelis maltos cinamono
- 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (pagal skonį)
- 400 g konservuotų pomidorų
- 2 puodeliai vištienos sultinio
- 1/2 puodelio džiovintų abrikosų (supjaustytų)
- 1/2 puodelio konservuotų avinžirnių (nuskalautų ir nusausintų)
- 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių kalendros lapų papuošimui
- Virtų kuskuso arba ryžių patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas1. Paruoškite vištieną:
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite į šalį.
2. Apkepkite daržoves ir prieskonius:
Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kmynus, kalendrą, ciberžolę, cinamoną ir kajeno pipirus. Kepkite dar 1–2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.
3. Paruoškite troškinį:
Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir džiovintus abrikosus. Įdėkite apskrudusią vištieną atgal į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 25–30 minučių, kol vištiena taps minkšta ir įgis prieskonių skonį.
4. Baigiamieji žingsniai:
Į troškinį įmaišykite avinžirnius ir dar troškinkite 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
5. Patiekite:
Troškinį patiekite su garuojančiu kuskusu arba ryžiais. Papuoškite šviežiais kalendros lapais, kad suteiktumėte gaivumo.
Patarimai
- Jei neturite abrikosų, juos galite pakeisti džiovintomis slyvomis arba razinomis.
- Troškinį galite gaminti iš vištienos blauzdelių ar krūtinėlės, priklausomai nuo savo skonio.
- Šis patiekalas puikiai tinka užšaldymui – pašildytas jis bus dar gardesnis!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/