Marokietiška sriuba su avinžirniais – ši paprasta ir skani avinžirnių sriuba su harisos pastos ir kumino prieskoniais yra puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei. Su švelniu svogūnų, pomidorų ir aštrios harisos deriniu, šis patiekalas išsiskiria ryškiu skoniu ir puikiu aromatu.
Marokietiška sriuba su avinžirniais: receptas
Lengvai paruošiama sriuba, kuri tinka tiek vegetarams, tiek veganams, tačiau ne mažiau patiks ir visavalgiams.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 arb. š. malto kumino
- 2 valg. š. harisos pastos
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 400 g konservuotų avinžirnių (arba lęšių)
- 600 ml vandens (arba sultinio)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ir švelniai kepti smulkiai pjaustytą svogūną 6–8 min, kol suminkštės ir lengvai paruduos, dažnai maišyti. Įberti kumino ir įmaišyti harisos pastos, kepti dar 1 min, nuolat maišant.
2. Į puodą supilti pomidorus ir užvirinti. Virti 2 min, nuolat maišant.
3. Sudėti avinžirnius (arba lęšius) ir supilti vandenį (arba sultinį).
4. Užvirinti ir virti dar 5 min retkarčiais pamaišant.
5. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.