Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis – tai lengvas, gaivus ir natūraliai saldus desertas ar pusryčių pasirinkimas. Švelnios konsistencijos, subtilaus vaisinio skonio užkandis, kuris ne tik pamalonina gomurį, bet ir puikiai atrodo patiekiamas stiklinėje ar dubenėlyje su šviežiomis mango riekelėmis bei mėtos lapeliais.
Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis: receptas
Puikiai tinka tiek karštai vasaros dienai, tiek jaukiam rytui, kai norisi kažko gaivaus, gardaus ir maistingo.
Ingredientai:
- 150 g prinokusio mangų minkštimo
- 100 g natūralaus jogurto
- 200 ml pieno (arba vandens)
- 2–3 valg. š. agavų sirupo (ar kito saldiklio)
- ¼ arb. š. malto kardamono (nebūtina)
- 4 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
- keletas mėtos lapelių papuošimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į kokteilinę sudėti mangų minkštimą, jogurtą, pieną, agavų sirupą ir maltą kardamoną (jei naudojamas) ir plakti tol, kol gausia visiškai vientisa masė.
2. Supilti mišinį į dubenį ir įmaišyti ispaninio šalavijo sėklas.
3. Uždengti ir palikti šaldytuve per naktį arba bent 8 val., kad sėklos sėklos išbrinktų.
4. Patiekti stiklinėse ar dubenėliuose, papuošus papildomomis mango riekelėmis ir, jei norisi, mėtos lapeliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.