Makaronai su krevetėmis ir cukinijomis – tai lengvas, vasariškas krevečių ir cukinijų makaronų patiekalas, kuriame dera šviežumas, subtilus jūros gėrybių skonis ir aromatingas česnako bei baziliko derinys.
Makaronai su krevetėmis ir cukinijomis: receptas
Puikiai tinka greitiems pietums ar jaukiai vakarienei, kai norisi kažko lengvo, bet išskirtinio.
Ingredientai:
- 400 g makaronų
- 600 g cukinijų
- 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 česnako skiltelės
- 4 ančiuvių filė
- 300 g krevečių (nuluptų, išvalytų)
- 1 pomidoras
- sauja bazilikų lapelių
- ½ citrinos, tik sultys, patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti didelį puodą pasūdyto vandens ir išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Tuo metu smulkiai sutarkuoti cukinijas, tuomet paimti saują tarkių ir gerai nuspausti skysčio perteklių ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad dar labiau išsausėtų.
3. Didelėje keptuvėje ant silpnos kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti smulkintą česnaką ir ančiuvius, kepti apie minutę kol ančiuviai visiškai ištirps. Sudėti tarkuotas cukinijas ir kepti maišant 2-3 min, kol suminkštės.
4. Pagardinti druska pagal skonį.
5. Įmaišyti krevetes ir kepti dar 2 min, kol jos taps rausvos ir visiškai iškeps. Tuomet sudėti gabaliukais pjaustytą pomidorą ir viską dar pakaitinti.
6. Nukošti makaronus pasiliekant šiek tiek virimo vandens ir sudėti juos į keptuvę su daržovėmis ir krevetėmis. Viską gerai išmaišyti.
7. Įmaišyti bazilikus ir dar minutę pakaitinti, jei reikia – įpilkite šiek tiek pasilikto makaronų virimo vandens.
8. Patiekiant galiam papildomai pabarstyti bazilikais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.