Makaronai carbonara – tai vienas ikoniškiausių Italijos virtuvės patiekalų. Carbonara žavi savo paprastumu ir tuo pačiu – turtingu, giliu skoniu.
Makaronai carbonara: receptas
Tai patiekalas, kuris džiugina greitu paruošimu ir puikiai tinka tiek kasdienai, tiek jaukiam vakarui su taure mėgstamo gėrimo.
Ingredientai:
- 200 g spagečių arba kitų mėgstamų makaronų
- 100 g šoninės
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 kiaušinis
- 50 g tarkuoto Pecorino Romano arba Parmezano sūrio
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Druska (makaronų vandeniui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:Užvirkite didelį puodą vandens, pasūdyti ir išvirti makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Prieš nupilant vandenį, atidėti apie ½ puodelio (100–120 ml) makaronų vandens.
Supjaustykite šoninę nedideliais kubeliais ar juostelėmis. Apkepti keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol riebalai išsiskirs, o gabalėliai taps traškūs. Perkelti į lėkštę.
Padažui paruošti dubenyje sumaišyti kiaušinių trynius, visą kiaušinį ir tarkuotą sūrį. Pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gerai išplakti iki vientisos masės.
Nukošti makaronus ir prie jų suberti traškią šoninę. Maišant po truputį pilti kiaušinių-sūrio mišinį. Jei reikia, įpilti šiek tiek atidėto karšto makaronų vandens – taip padažas taps kreminis ir glotnus. Svarbu: viskas turi būti šilta, bet ne per karšta, kad nesutrauktų kiaušinių.
Patiekti iškart, pagardinti papildomu sūriu ir šviežiai maltais pipirais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.